PFB Vanish Roller is het beste product tegen ingegroeide haartjes en scheerbultjes

Bye, bye, scheerbultjes

beste tips om schaamhaar te scheren
Unsplash

Soms kom je een (beauty)product tegen waarvan je je afvraagt hoe je ooit zonder hebt gekund. Zo een product heb ik nu dus te pakken en het zou zonde zijn als ik deze holy grail voor mezelf zou houden.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ingegroeide haartjes

Laten we, voor nu, even je schaamstreek als uitgangspunt nemen. Of je 'm volledig kaal scheert, kiest voor een landingstrip of misschien de boel lekker de boel laat - de kans is groot dat je weleens te maken hebt gehad met ingegroeide haartjes en een geïrriteerde huid. Eerder zetten we al de beste tips voor het scheren van je schaamhaar op een rij. De meeste experts zullen je allereerst aanraden om een herenscheermesje te gebruiken (want: scherper) en een lichte scrub op suikerbasis op het huidoppervlak aan te brengen voor je aan de haal gaat. Maar wat minstens zo belangrijk is in je shaving routine, is de naverzorging. Je scheert immers meermaals over hetzelfde gebied en misschien ook tegen de haarrichting (foei), wat kan resulteren in een geïrriteerde huid en ingegroeide haartjes. Je vraagt je misschien af: hoe ontstaan deze ingegroeide haren eigenlijk?

We snappen: als je tegen de haargroei in scheert, geeft het vaak een gladder resultaat. Maar wanneer je dit doet, worden de haartjes heel kort afgesneden waardoor het vaak niet meer goed naar buiten kan groeien. Dit resulteert erin dat de haartjes onder het huidoppervlak blijven, maar toch een manier zoeken om verder te groeien. Daardoor kunnen er ontstekingen ontstaan in het haarzakje.

Ingegroeide haartjes komen met name voor op plekken waar de haren voornamelijk wat dikker zijn, zoals in de lies, je schaamstreek, oksels en baard. Maar vanaf nu is dit verleden tijd, dankzij de PFB Vanish Roller. Na zelf verschillende producten op de markt geprobeerd te hebben en de nodige huis-tuin-en-keuken-middeltjes, was het mijn favoriete YouTuber Jackie Aina die jaren geleden dit product tipte.

Tips tegen ingegroeide haartjes

Als ik je één ding wil aanraden in je shaving-routine, is het de PFB Vanish Roller. Check het, bestel het en bedank me later! De PFB Vanish Roller is een scheerlotion en heeft dankzij de melkzuur, salicylzuur, glycolzuur een exfoliërende werking om dode huidcellen te verwijderen. Deze ingrediënten zijn als het ware een peeling voor de bovenste laag van de huid waardoor het ingegroeide haar kan loskomen en verdere scheerbultjes worden voorkomen. Daarnaast zit er ook acetylsalicylzuur in, wat een ontstekingsremmend middel is en kamperfoelie olie om de huid te verzachten en glycerine om de huid te hydrateren.

Toegegeven: het prikt eventjes op de huid, maar naar drie seconden trekt dat weer heel snel weer weg. Let wel, omdat het een peeling betreft, kan de huid ook een beetje vervellen. Maar het is niets waar een beetje bodylotion niet tegenop kan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare