Blarenpleisters tegen acne? TikTok is in de ban van deze gekke hack

Eens kijken wat experts zeggen

portrait of young confident women with orange hair
Caroline Tompkins / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Blarenpleisters tegen puistjes? Klinkt bijzonder, non? Als we TikTok-gebruikers mogen geloven laten ze puistjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar werkt het echt? Laten we eens kijken wat experts zeggen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

TikTok acne tip

Het afgelopen jaar zijn er een aantal skincare- en beautytrends geweest die viral zijn gegaan op TikTok, en sommige daarvan zijn behoorlijk twijfelachtig. Je tanden vijlen met een nagelvijl, bijvoorbeeld. Dat is één van de trends die door professionals sterk werd afgeraden, maar nu gaat er een hack rond die schijnbaar écht werkt. De nieuwste grote trend is dat mensen hydrocolloïde blarenpleisters op hun puistjes aanbrengen om ze te verminderen. We horen je denken: hydro-watte? Ja, het is een hele mond vol. De plakkers worden eigenlijk altijd, of ja, bíjna altijd, voor blaren gebruikt. In een TikTok-video van gebruiker Camryn Huet is te zien hoe ze de blarenpleisters op de puistjes op haar gezicht aanbrengt en een nachtje laat zitten voor ze ze eraf haalt. De puistjes zijn naderhand aanzienlijk verminderd. Velen doen zelf ook een poging, met succes. Maar wat is hydrocolloïde eigenlijk?

Blarenpleisters tegen puistjes

"Hydrocolloïde is een hydrofiel materiaal dat vocht aantrekt. Hydrocolloïde-verbanden en -pleisters worden op open wonden gebruikt om de wond in te drogen en de genezingstijd te verkorten," vertelt Shereene Idriss, dermatoloog in New York City aan Glamour US. Met betrekking tot acne helpt het om de intensiteit van een puistje te verminderen. De hydrocolloïde blarenpleisters sluiten de wond helemaal af van zuurstof, waardoor de bacteriën (die zuurstof nodig hebben om te overleven) doodgaan."

Met andere woorden: het droogt de puistjes uit, zonder de littekens achter te laten die het gevolg zijn van het uitknijpen. "Als je deze blarenpleisters gebruikt, kan het de zwelling dus verminderen, maar je pakt hiermee niet de oorzaak van je puistjes aan. Bij terugkerende puistjes is het raadzaam om eerst het onderliggende probleem te behandelen in plaats van het risico te lopen om voortdurend puistjes te krijgen die tot littekens kunnen leiden," zegt Idriss."En als je zulke blarenpleisters op je gezicht gebruikt, is het superbelangrijk om ze minimaal elke twaalf uur te vervangen, zodat het niet gaat broeien op je gezicht, gevolgd door een geschikte skincareroutine." Benieuwd geworden? Bekijk hieronder hoe het werkt.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
@.cammy.cam

Comment more skin care hacks! Just started using these and I alr swear by them #acne #skincare #lifehack

♬ Skate - Trees and Lucy

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare