TikTokkers waarschuwen voor Toasted Skin Syndrome

Zelfs het plaatsen van je laptop op schoot kan voor huidverkleuring van je lichaam zorgen

Het weer van afgelopen weekend was een groot contrast met de afgelopen weken. Waar we het weekend ervoor nog massaal op het ijs te vinden waren, konden we dit weekend het picknickkleed weer van zolder halen. Toch is het koude weer van de afgelopen tijd wat betreft onze huid niet in de koude kleren gaan zitten. TikTokkers waarschuwen voor het Toasted Skin Syndrome, ook wel bekend als Erythema ab igne (Engelse benaming voor 'kachelbenen'): huidverkleuring door pigment als gevolg van warmte.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Toasted Skin Syndrome

Stoelverwarming, een elektrische deken, een hete douche: het zijn slechts een paar dingen die de afgelopen tijd zijn gebruikt om het onszelf aangenamer te maken. Onze droge huid is er alleen wat minder blij mee. Het resultaat? Toasted Skin Syndrome, of in het Nederlands: kachelbenen. "Het heet dan wel kachelbenen maar het kan voorkomen op uw gehele lichaam. De temperatuur ligt hierbij rond de 43 graden of hoger en de hitte (of infrarood, red.) hoeft niet direct uw lichaam te raken," zo legt Mens en Gezondheid uit.

Vlekken op je huid

Overigens kunnen ook apparaten als laptops en tablets (die je op schoot hebt) de reden zijn dat je huid rode, paarsachtige of bruine vlekken op je huid gaat zien. Zo blijkt uit een onderzoek van het National Institutes of Health. De meest voorkomende plekken waar je de huidverkleuring kunt opmerken is de buik, armen en bovenbenen. Volgens beautywebsite Birdy kun je dit verhelpen door te smeren met hydrocortison zalf. Ook kunnen crèmes met retinol erin helpen.

Deze dingen niet à la minute in huis? Probeer dan eens Aloë Vera of gebruik volle melk. Doe wat melk in een schaal, laat het staan totdat het op kamertemperatuur is, en leg er vervolgens een washandje in. Met dit washandje dep je vervolgens 15 minuten melk op de plekken waar het Toasted Skin Syndrome is ontstaan. Helpen deze dingen nou allemaal niet? Dan kun je altijd nog zwaarder geschut inzetten door aan te kloppen bij een dermatoloog. Lichte gevallen van 'kachelbenen' zullen overigens vanzelf weggaan.

Huidverkleuring door pigment

Ook met het Toasted Skin Syndrome geldt: voorkomen is beter dan genezen. Heb je dus last van huidverkleuring door pigment als gevolg van warmte, kijk dan goed naar de dingen die je gebruikt om het warm te krijgen. Zo geldt de regel dat je minstens 60 centimeter van een kachel slash verwarming moet zitten, en elektrische dekens of kruiken niet een hele nacht moet gebruiken. Probeer liever een extra deken of trek in bed sokken aan. Houd ook afstand van laptops en tablets door ze niet rechtstreeks op je schoot te plaatsen, maar een kussen of dikke deken tussen je benen en de laptop te houden.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare