Ik probeerde een microneedling-behandeling en dit deed het voor mijn huid

"Een stevigere en egalere huid met minder acne? Oké, sign me up"

Young woman with wet leaf
Andriy OnufriyenkoGetty Images

Laten we wel wezen: zodra je de 30 passeert begint het effect van zwaartekracht zich op je gezicht te vertonen. Rimpels, fijne lijntjes, grovere poriën, minder volume - ik vind het nogal confronterend. Wat doe je als je (nog) niet klaar bent voor botox of fillers, maar je er best uit zou willen zien alsof je huid op magische wijze een tikkeltje strakker en egaler is geworden? Ik besloot me te laten adviseren in een professionele kliniek. Niet zomaar eentje, maar een die ik gespot had bij menig influencer.

Microneedling

Een beetje zenuwachtig liep ik de Face & Body Boutique op de Amsterdamse Zuidas in, waar ik een afspraak had met dr. Elizabeth Cook, een Amerikaanse Dermatology and Aesthetic Physician Assistant die zich in Amsterdam gevestigd heeft. Ik vertelde haar over mijn skin-struggles, en ze adviseerde me een Vivace-behandeling. Vi-what? Laat me het je uitleggen: Bij deze behandeling worden er minuscule naaldjes in je huid gedrukt waardoor er kleine gaatjes ontstaan, dit heet microneedling. De Vivace-behandeling gaat nog een stapje verder, door eerdergenoemde microneedling te combineren met radiofrequentie. Radiofrequentie verwarmt de huid en trekt daarmee het bestaande collageen samen. “De combinatie van deze twee versterkt elkaar, zodat de collageen- en elastineproductie gestimuleerd worden. Daardoor wordt je huid voller, steviger en egaler. Daarbij remt het ook talgklieren af zodat acne verminderd wordt,” aldus Elizabeth. Oké, sign me up.

Vivace-behandeling

De behandeling duurde ongeveer een half uur. Nadat mijn gezicht met de naaldjes en radiofrequentie was behandeld werd er nog een nabehandelingscrème aangebracht, als extra boost voor je huid. Of de behandeling pijn deed? Eerlijk: prettig was het niet. Het voelde een beetje alsof je gezicht getatoeëerd wordt, branderig en irritant. Na een half uurtje pijn lijden mocht ik, zo rood als een kreeft, de deur weer uit. Gelukkig kon ik het grootste gedeelte van mijn gezicht achter een mondkapje verbergen. Nu was het een kwestie van wachten, het eindresultaat zou na ongeveer zes weken zichtbaar zijn. De volgende dag voelde mijn huid trekkerig en nog wat gevoelig, maar de roodheid was al verdwenen. Het advies was om drie dagen geen gezichtsproducten of make-up te gebruiken. Prima, de lockdown blijkt een perfecte timing te zijn voor heftige gezichtsbehandelingen.

Microneedling resultaat

Dan het eindresultaat: na zes weken kon ik dan eindelijk goed beoordelen wat microneedling voor mijn huid heeft gedaan. Omdat je natuurlijk elke dag wel in de spiegel kijkt miste ik een beetje het grandioze before/after-effect, maar toen ik een selfie van een aantal maanden terug bekeek, zag ik dat mijn poriën toch echt een stuk fijner waren geworden, acnelittekentjes vervaagd waren en mijn huid overall iets meer ‘volume’ had. Ik zag er meer uitgeslapen uit en mijn huid was glowy.

Voor het optimale effect adviseerde Elizabeth om de Vivace-behandeling twee keer per jaar te doen, en tussendoor kun je nog 2 tot 4 keer per jaar een collageen boost doen door middel van een microneedling-behandeling. Zou ik het nog een keer doen? Zeker weten, ik ga mijn tweede afspraak bij de Face & Body Boutique binnenkort inplannen. Mocht ik dan het gewenste wow-effect bereikt hebben, dan trakteer ik jullie misschien wel op een charmante before/after foto.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare