Gua Sha: wat doet deze beautytool en waarom gaat het viral op TikTok

Alles wat je moet weten over de werking van deze bijzondere steen en waar je ze kan kopen

Eerder waren het de jade rollers waar beautygoeroes massaal naar grepen. Nu hebben de rollers veelal plaats gemaakt voor de Gua Sha-steen – die volgens velen onmisbaar zijn in je skincareroutine. Maar wat is een Gua Sha-steen en wat doet het precies? Glamour ging op onderzoek uit.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is Gua Sha?

Gua Sha is een eeuwenoude schraaptechniek die is ontstaan uit de traditionele Chinese geneeskunde. Deze techniek verwijdert opgeslagen afvalstoffen op plaatsen waar het niet hoort en bevordert de bloedsomloop en lymfedrainage. Het schrapen gebeurt veelal met kristallen of ander speciale beautytools. De stenen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en formaten. Vooral rozenkwarts, de roze steen die staat voor liefde en kalmerend werkt, en jade, de groene steen dat reinigt en staat voor balans, zijn populaire keuzes. Maar ook de paarse amethist dat rustgevende eigenschappen heeft, maar meer gefocust is op lichamelijke klachten zoals migraine en vermoeidheid en de zwarte obsidiaan die geschikt is voor onzuiverheden, zien we veel voorbijkomen.

Zo heeft elke steen zijn unieke eigenschappen en is het een persoonlijke voorkeur welke je kiest. Tegenwoordig is deze traditionele Chinese therapiemethode ook populair in veel westerse landen en zie je het ook voortdurend voorbijkomen op socialmediakanalen en in de beautyroutines van veel influencers.

De effecten van Gua Sha

Gua Sha heeft meerdere voordelen die goed zijn voor je huid. Door het schrapen, zorgt het voor een betere doorbloeding van de huid, net zoals bij een bindweefselmassage. Ook stimuleert Gua Sha het afvoeren van afvalstoffen in de huid. De Gua Sha-steen zorgt er daarnaast ook voor dat je gezicht er minder opgezwollen uitziet als je het met grote regelmaat gebruikt. Waar de meeste gebruikers op TikTok enthousiast over zijn, is de eigenschap dat het een strakke huid bevordert. Je ziet dan ook veel TikToks voorbijkomen waarbij het gezicht er meer toned uitziet na een maand gebruik. De before- en after- resultaten zijn dan ook verbazingwekkend mooi.

Hoe pas je Gua Sha toe in je skincareroutine?

De meesten gebruiken de Gua Sha-steen elke avond na het reinigen van het gezicht. Voor het gemak smeer je de serums en crèmes op voor het gebruik van de steen. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker over de huid glijdt. Het is de bedoeling dat je de Gua Sha zo plat mogelijk over je huid van binnen naar buiten laat glijden, waarbij je lichte druk uitoefent op de steen. En zo voer je de beweging een aantal keren uit voordat je van plek verandert. Bekijk één van de TikToks hieronder.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare