15 natuurlijke tips voor een egale huid

Met deze tips heb je zo een stralende huid

White, Face, Facial expression, Smile, Skin, Head, Beauty, Forehead, Eye, Close-up,
Paola Kudacki

Puistjes alleen in de pubertijd? Was het maar waar. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20% van de vrouwen in de dertig nog steeds last heeft van acne. De grote boosdoeners zijn vaak stress, ongezond eten of hormonale veranderingen.

Je kunt talloze crèmes kopen voor een mooiere huid, maar het beste is om de huid van binnenuit goed te beschermen: met voeding. De huid is een spiegel van onze gezondheid. Als de ontgiftingsorganen zoals de lever en nieren het te zwaar krijgen, dan kan het lichaam ervoor kiezen om de gifstoffen via de huid te lozen. Resultaat? roodheid en puistjes.

Door verschillende voedingsmiddelen (meer) te eten kan de kwaliteit van je huid enorm toenemen. Bekijk de 15 natuurlijke tips die in combinatie met frisse lucht en sport zeker voor een egale(re) huid kunnen zorgen:

Advertentie - Lees hieronder verder
2 Amandelen

Amandelen bevatten een hoog gehalte vitame E die de elasticiteit van je huid bevorderen. De antioxidanten in vitamine E helpen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, tegen te gaan. De vezels die in amandelen zitten helpen de afvalstoffen uit je lichaam te krijgen. Dit heeft allemaal een postitief effect op je huid (een klein handje amandelen is genoeg).

3 Avocado

Avocado + beans for lunch 😋 Photo by Samira @alphafoodie #avocado #beans #lunch

Een bericht gedeeld door THRIVE Magazine (@thrivemags) op

De aanwezige vitaminen die in een avocado zitten zorgen voor een verbeterde huidstructuur en elasticiteit. Avocado bevat ook vitamine E die de huid ontgift, littekenvorming verminderd en de celvernieuwing stimuleert.

6 Knoflook

#stilleven #stillife #knoflook #garlic #

Een bericht gedeeld door Annet (@annet_v_h) op

Knoflook vernietigt bacteriën, laat je poriën ademen en verhoogt de immuunfunctie van de huid.

7 Groene thee

Start of the week with some refreshing home made ice tea 🌞🍵🌴

Een bericht gedeeld door The sound of tea (@thesoundoftea) op

Groene thee bevat veel onstekingsremmende stoffen en antioxidanten die de veroudering van de huid tegen gaan. Je kunt groene thee het beste in de vorm van losse blaadjes kopen.

8 Boerenkool

Boerenkool heeft een hoog ijzer- en vitamine K-gehalte, bevat veel krachtige antioxidanten en vitamine A en C en heeft een ontstekingsremmende werking. Dit betekent dat boerenkool onder andere de huid elastisch houdt en puistjes helpt te voorkomen.

9 Peulvruchten

De huidcellen zijn afhankelijk van voldoende zink die je terug kunt vinden in peulvruchten, zoals bonen, erwten en linzen. Door peulvruchten te eten stimuleer je het herstelproces van de huid.

10 Pompoenpitten

🍉🍉🍉.

Een bericht gedeeld door Mimka (@mimka_alexandrova) op

Een handje pompoenpitten over je salade is al voldoende voor een flinke dosis vitamine E, zink en Omega 3 en 6 wat een positieve invloed heeft op je huid.

11 Zalm

#alsdemuizenvanhuiszijndanstdepoes #zalm #buffelravioli #telekkeromtedelen #comfortfood

Een bericht gedeeld door Nancy vd Meij (@nancyvdmeij) op

Zalm en andere koudwatervissen zoals tonijn, makreel, forel, haring en sardientjes zijn rijk aan Omega 3-vetzuren die het natuurlijke herstelproces van de huid versnellen.

12 Tomaten

Tomaten bevatten naast ijzer, kalium, vezels en carotenen veel lycopeen. Lycopeen helpt huidcelveranderingen te voorkomen die leiden tot acne, verkleuringen en andere huidproblemen.

13 Zoete aardappel

Zoete aardappel bevat vitamine A en betacaroteen die de vrije radicalen, die huidveroudering veroorzaken, bestrijden.

14 Eieren

#haan#papadag#tuin#coq #daddyday#eieren#kuikens#ruurlo#boerderij#farm#nieuwoldenboom

Een bericht gedeeld door Lia de Kok (@liadekok) op

Eieren bevatten eiwitten, vitame A, B2, E en selenium die de huid beschermen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare