Waarom je skincareproducten wil die je huid beschermen tegen blauw licht

Ooit gedacht dat een pandemie waarin ons leven volledig digitaal is geworden kon leiden tot een slechtere huid?

effect van blauw licht op je huid
Adolescent Content/Nhi NguyenGetty Images

Nu we ruim een jaar leven met een wereldwijde pandemie waar thuiswerken en social-distancing de nieuwe realiteit zijn, is zowat alles in ons leven digitaal geworden. De meesten van ons spenderen het grootste deel van de dag namelijk achter het scherm van een laptop of iPhone gevuld met Zoom-calls en online events. Als je dacht dat dit enkel schadelijk is voor je ogen, think again. Het blauwe licht dat van deze beeldschermen afkomt wordt ook wel High Energy Visible Light (HEV-licht) genoemd en heeft een grote negatieve impact op onze huid. Het penetreert zelfs nog dieper in de huid dan schadelijke UV-stralingen en andere vervuiling van buitenaf en zorgt voor voor vroegtijdige huidveroudering. Dat hadden we niet zien aankomen als resultaat na een jaar pandemie.

Beste skincare tegen blauw licht

Het is dus goed om bewust te zijn van de negatieve effecten van blauw licht, en de juiste skincareproducten kunnen je helpen je huid te beschermen om de schade te beperken. Wat blijkt; er bestaat een hele range van beautyproducten die je huid zowel voeden als beschermen: van dagcrème's met actieve ingrediënten van merken als Paula's Choice en Charlotte Tilbury, tot anti-pollution drops van het befaamde Dr. Barbara Sturm en oogcrème van Estée Lauder. Wat ook help; probeer je schermtijd te verlagen en gebruik blauw licht-filters op je laptop en telefoon, om zo je huid elke dag een beetje bewuster te beschermen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Dr. Barbara Sturm Anti-Pollution Drops
de Bijenkorf

Dr. Barbara Sturm is geliefd onder menig celeb en dat is niet voor niets. Dit serum versterkt de afweer van de huid voor blauw licht door werkende ingrediënten die een wetenschappelijk bewezen werking hebben. Hoewel aan de prijzige kant belooft dit product wonderen te verrichten voor je huid.

SHOP NU!

2 Paula's Choice Defense Glow Moisturizer SPF 30
Paula's Choice

Deze dagcrème van Paula's Choice is speciaal ontworpen om je huid te beschermen tegen milieuvervuiling en blauw licht. Perfect voor je dagelijkse dosis moisturizer waarmee je niet alleen je huid voedt maar tegelijk de nodige structurele bescherming geeft.

SHOP NU!

3 Charlotte Tilbury Magic Cream Light
Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury's befaamde Magic Cream is er nu ook in een lichtere versie. Naast dat deze dagcrème een zijdezacht gevoel geeft aan je huid, wordt hij tegelijkertijd beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf, waaronder blauw licht door de unieke formule Urban Pollution Defense Complex.

SHOP NU!

4 Philosophy Ultimate Miracle Worker Cream SPF 25
Ici Paris

Deze dagcrème van Philosophy bevat een exclusieve full-light spectrum technologie die niet alleen tegen de UVA en UVB stralen beschermt, maar werkt ook tegen infrarood en blauw licht. Daarnaast bevat het actieve ingrediënten die huidveroudering tegengaan.

SHOP NU!

5 One Ocean Beauty Blue Light Protection + Hydration Mist
Cult Beauty

Deze Blue Light Protection and Hydration Mist van One Ocean Beauty is specifiek ontworpen om de huid te beschermen tegen blauw licht. Voor het beste effect gebruik je de verfrissende mist ongeveer drie keer per dag, and you're good to go.

SHOP NU!

6 Bare Minerals Complexion Rescue Defense Moisturiser
Bare Minerals

Verwacht een parelmoerachtige, jeugdiger ogende huid dankzij cacao-extract, dat beschermt tegen HEV-lichtschade en nieuwe bloedtoevoer naar het oppervlak van de huid stimuleert. Een soort tinted moisturizer én beschermer in één.

SHOP NU!

7 Dermalogica Invisible Physical Defense SPF 30
Dermalogica

Deze crème van Dermalogica is een SPF met factor 30 die de huid niet enkel beschermt tegen UV-straling maar ook blauw licht. Het product is speciaal ontwikkeld voor alle huidtypes- en tinten, en laat geen witte waas achter.

SHOP NU!

8 Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Ooggel
Estée Lauder

Deze oogcrème is speciaal ontwikkeld om vervuiling van buitenaf inclusief blauw licht te weren van de huid. Dit product beschermt ruim acht uur en hydrateert de huid 24 uur lang dankzij een hydratatiebooster van hyaluronzuur.

SHOP NU!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare