Makkelijk (en gezond!) recept: plaattaart met groenten

Do try this at home

plaattaart-groenten-recept
Jose Soriano Unsplash

Lucky for me, is mijn huisgenoot een echte keukenprinses. Ongeveer iedere dag kan ik een nieuw gerecht verwachten, maar de plaattaart die ze me vorige week voorschotelde, is toch echt een favoriet.

Genoeg reden om het recept te delen. En nee, je hoeft geen chef-kok te zijn om dit gerecht te maken. Dit is de versie met groenten, maar je kunt ‘m eigenlijk versieren naar eigen smaak. Een oven is wel zo handig voor dit recept.

Advertentie - Lees hieronder verder

Plaattaart groenten
Benodigdheden:

  • bladerdeeg/deeg voor hartige taart
  • courgette
  • gele paprika
  • rode paprika
  • rode ui
  • groene pesto
  • zuivelspread
  • feta
  • Provençaalse kruiden
  • geraspte kaas
  • champignons

    Daar gaat-ie dan
    We beginnen met de voorbereidingen. Verwarm de oven voor. De tijd staat op de verpakking van het deeg. Plaats bakpapier op een ovenplaat en maak een mooie bodem van het deeg, zorg dat de buitenste randen omhoog staan. Snij alle groenten in plakjes of repen.

    Mix de pesto en zuivelspread in een kommetje en smeer dit uit over je plaattaart.

    En door
    De groentes die je eerder hebt gesneden, gril je eerst in een (grill)pan voordat ze op de plaattaart gaan. Klaar? Verdeel de groenten over de plaattaart.

    Snij de feta in blokjes en verspreid deze ook over de plaattaart. Maak het af met wat geraspte kaas en Provençaalse kruiden. Zet de plaattaart voor ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer regelmatig of het nog allemaal goed gaat.

    Klaar is Kees
    Haal je taart van de ovenplaat af, serveer 'm op een mooie schaal et voilà: je lekkere en gezonde maaltijd is klaar.

    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Feel Good