Niet hakken maar deze drie schoenen zijn het slechtst voor je voeten

Toch maar even de schoenenkast uitpluizen?

View this post on Instagram

Haps @mayasoulpaustian

A post shared by frejawewer (@frejawewer) on

Geef jij normaliter de allerhoogste horrorhakken de schuld van je pijnlijke voeten? Misschien kun je beter nog eens kritisch naar je schoenenkast kijken. Want er zijn soorten schoenen die veel meer kwaad doen voor je voeten dan je zou denken.

Wij bij Glamour zijn absoluut aanhangers van het goed gevulde schoenenkast-syndroom. En het is ook nog eens goed voor je voeten om zoveel mogelijk af te wisselen. Maar misschien moet je je stappers nog eens kritisch onder de loep nemen en bij je volgende aankoop afvragen of ze naast mooi eigenlijk wel goed zijn voor je voeten? De volgende drie zijn dat (wanneer je ze vaak en lang draagt) in ieder geval niet:

 1. Muiltjes
  Alhoewel een muiltje een prachtig zusje van de sandaal (met hak) is, is het toch echt niet goed voor je voeten. Je enkels krijgen bar weinig steun en al het gewicht komt te rusten op de bal van je voet. Plus verzwikte enkels liggen op de loer.

 2. (Teen)slippers
  Wanneer de zon zich laat zien is niets fijner dan je voeten - na maanden opgesloten te hebben gezeten - wat daglicht en frisse lucht te gunnen. Teenslippers zijn heerlijk in de zomer of naar het strand, maar sla vooral niet door. Draag je teenslippers niet elke dag. Want naast dat je nul steun krijgt, kunnen je tenen op den duur ook gaan omkrullen omdat je tenen automatisch deze beweging maken in een slipper.

 3. Ballerina’s
  Platte schoenen, zoals ballerina’s, zorgen ervoor dat alle druk op je hiel komt te staan. Want zonder steun, goede zool kunnen er geen schokken worden geabsorbeerd. Deze klapjes worden dus allemaal door je hiel opgevangen, wat op den deur voor spierscheurtjes kan zorgen. Dus: prima (en zelfs heel slim)om een paar ballerina’s in je tas mee te nemen voor het geval je hakken te veel pijn gaan doen, maar draag ze vooral niet te vaak.
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Fashion