H&M lanceert nieuwe collectie van oude uitverkoop-items

De keten maakt een belangrijk statement voor de mode-industrie

Hoera voor H&M! Het bekende merk zet een belangrijke stap voor de mode-industrie. H&M komt samen met de Nederlandse ontwerpers van Hacked By_ met een nieuwe kledingcollectie gemaakt van kleding uit oude collecties.

Duurzaamheid

De kledingketen wil met de nieuwe collectie de duurzaamheid van kleding bevorderen. Ze maken een duidelijk statement in de mode-industrie: kleding die niet (op tijd) verkocht wordt, kan hergebruikt worden voor nieuwe kleding.

Makers

Hacked By_ is opgezet door Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum. Dit is de eerste keer dat nieuwe kleding van H&M in Nederland gemaakt wordt. Nog een leuke toevoeging: de nieuwe collectie wordt gemaakt in het Utrechtse atelier van I-did. Mensen die in de bijstand hebben gezeten, maken hier de nieuwe producten.

Unieke items
Alle items uit de nieuwe collectie zijn gemaakt van resten uit H&M’s sale. Dat betekent dat ieder kledingstuk uniek is. De prijzen hangen af van de hoeveelheid werk die in ieder kledingstuk zat.

De collectie is niet in alle H&M-winkels te koop. Vanaf 14 februari hangt de kleding in de H&M-flagshipstore in Amsterdam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion