Nieuw (opvallend) model broek opgedoken in de modewereld: de asymmetrische jeans

Gevalletje 'you love it or you hate it'

Advertentie - Lees hieronder verder

Door de jaren heen passeerden er al behoorlijk wat gekke modetrends de revue. Om maar even een voorbeeld te noemen: de platform Crocs die Balenciaga in 2017 de catwalk op stuurde. Een andere modeontwerper komt nu weer met een gevalletje ‘gemengde gevoelens’. Maak kennis met de asymmetrische jeans.

Ontwerper
Het concept is simpel: het is een jeans met één wijde en één rechte pijp. Het idee komt van Ksenia Schnaider, een ontwerper uit Oekraïne. Aan het tijdschrift Dazed vertelt ze over de ophef rondom de broek. “Er is mij verschillende keren verteld dat de asymmetrische jeans te extreem is,” begint ze. “Daarom heb ik een paar seizoenen gewacht met de lancering, maar heb nu besloten het gewoon te doen. Ik vind het goed dat mensen erover praten.”

Het internet reageert
De reacties op de broek zijn gemengd. Het is een typische ‘you love it or you hate it’-situatie. Een hoop fans plaatsen “Yesss!” onder de Instagram-foto’s van Ksenia. Anderen reageren met “NEE. Niet als ik serieus genomen wil worden,” en “dit ziet er belachelijk uit.”

View this post on Instagram

ASYMMETRIC JEANS

A post shared by Ksenia Schnaider (@kseniaschnaider) on

Advertentie - Lees hieronder verder


Trend in opkomst?

Toen waren de reacties net zo verdeeld als over de asymmetrische jeans. Toch werden een paar bekende mensen in de modewereld vervolgens wél ermee gespot. Denk aan Bella Hadid, Gigi Hadid en Dua Lipa. Zou hetzelfde gebeuren met de asymmetrische jeans?

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion