Dit is de meest populaire jas op Amazon

De jas is overal


Bijna elk seizoen is er wel een Zara-item of H&M-kledingstuk dat de halve wereld lijkt te dragen. Deze winkelketens ten spijt; het meest populaire kledingstuk van dit moment komt van de Amerikaanse internetgigant Amazon. Een jas van zo'n 130 dollar van het onbekende, Chinese merk Orolay wordt letterlijk omarmd door legers vrouwen, en een paar mannen.

Insta-fame

En zoals populair kledingstuk anno social media-tijd betaamd, heeft ook de Amazon jas een eigen Instagram-account. De jas is in het wild te spotten in vijf verschillende kleuren, van (licht)grijs tot groen. De reden voor de liefde is te verklaren. De donsjas is warm, rete-praktisch (heel veel zakken) en een soort normcore-cool. Óf je koopt 'm omdat de reviews op Amazon laaiend enthousiast zijn, of je koopt 'm omdat je stijliconen hem dragen.
Column
Elke speeltuin-moeder in New York blijkt de jas ook te hebben. Nu is dat voor schrijfster Aaf Brandt Corstius qua stijl de holy grail, dus ze wijdde zelfs een Volkskrant-column aan het fenomeen De Amazon Jas. En als Aaf over schrijft, dan ben je als kledingstuk geïntegreerd in Nederland.


Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion