Dit wordt de opvolger van Karl Lagerfeld bij Chanel

Virginie Viard is de naam

Chanel : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019
Peter WhiteGetty Images

Het modehuis Chanel heeft de opvolger van Karl Lagerfeld bekend gemaakt. Zijn rechterhand van de afgelopen dertig jaar, Virginie Viard, gaat in de voetsporen van haar mentor treden. Voor het overlijden van het mode-icoon gingen er geruchten dat Phoebe Philo, de oud-creatief directeur van Celine, aan het hoofd van Chanel zou komen te staan. Met Virginie Viard wordt er dus gekozen voor iemand die Chanel van binnen en buiten kent.

Twee handen
Volgens Karl Lagerfeld zelf was zij zijn linker-, én rechterhand. Sinds haar stage bij Chanel is Virginie, van origine kostuummaker, bij Karl Lagerfeld gebleven. Toen hij een uitstapje van een paar jaar maakte naar modehuis Chloé, volgde Virginie hem en Chanel ontving het duo vervolgens weer. De twee spraken elkaar elke dag. Viard, die zelf al veel beslissingen maakten over stoffen en ontwerpen, zei eens dat ze met haar keuzes Lagerfeld tevreden wilde stellen, maar hem ook wilde verrassen.

Te moe
Vorige maand leek Virginie het stokje over te hebben genomen, toen niet Karl maar zij aan het eind van Chanel's couture show verscheen op het applaus in ontvangst te nemen. Vanuit het modehuis klonk de verklaring dat Lagerfeld te moe was om aanwezig te zijn bij de show. De twee shows daarvoor verschenen zij en Karl samen om een buiging te maken.

Chanel : Runway - Paris Fashion Week - Haute Couture Spring Summer 2019
Peter WhiteGetty Images

Dinsdag 19 februari overleed Lagerfeld op 85-jarige leeftijd. Sinds 1983 tot zijn dood zwaaide hij de scepter bij Chanel. Dinsdag 5 maart is de volgende modeshow van Chanel. Alle ogen zijn gericht op Virginie Viard.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion