Model Liz Kennedy haalt Burberry's suicide sweater uit de nieuwe collectie

Via Instagram bereikte ze het modehuis wél

Burberry - Runway - LFW February 2019
John Phillips/BFCGetty Images

Model Liz Kennedy zag afgelopen zondag tijdens London Fashion Week backstage bij Burberry een trui waar ze ongelofelijk van schrok. Aan een capuchontrui die bijna de catwalk op zou gaan, hing een strop.

Mode vs privé

Toen Liz Kennedy haar verontwaardiging uitte, werd haar verteld dat ze maar een brief moest schrijven aan de grote bazen bij Burberry. En ander persoon, reageerde met: "Het is mode. Het boeit niemand wat er gebeurt in je privéleven, dus houd dat voor jezelf."

Dit is geen mode
Dat deed Liz niet. Ze liet het niet bij een gewone brief schrijven, ze tikte een stuk over de ongepaste trui op haar Instagram. "Zelfmoord is geen mode," daarmee begint ze haar relaas. Ze haalt aan dat deze collectie juist voor jongeren was ontworpen. De vatbare jeugd. En dat daarbij het aantal zelfmoorden wereldwijd stijgt. "Er zijn honderden manieren om een knoop te leggen en ze kozen ervoor om het te doen in de vorm van een strop, compleet negerend dat het touw ook nog eens om een nek hangt. Burberry is een classy merk, hoe hebben ze dit over het hoofd kunnen zien." Het model vertelt dat ze aangeslagen de fitting verliet en dat ze direct terug was in het moment dat ze in haar familie te maken kreeg met zelfmoord.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


Maritien thema

De verbijstering bij Liz is duidelijk en terecht. Dat geeft ook Riccardo Tisci toe, die uiteraard geen strop wilde uitbeelden, maar een gewone knoop binnen een maritiem thema. Niet overtuigend, dus de trui is uit de collectie gehaald. Ook de post waarin hij de nieuwe collectie opdraagt een de jonge generatie is verdwenen.

Meer bedachtzaam

Woensdag volgde Liz haar post op met een bericht dat ze gebeld is door de CEO van Burberry. "Ik geloof dat dit een leer-moment is en dat men meer bedachtzaam zal zijn van nu af aan. Het goede wat we hieraan over houden is dat we weer zien hoeveel een stem kan bereiken. En wat voor goede dingen er kunnen gebeuren als we modemerken ter verantwoording roepen."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion