Voor het eerst staat een model in boerkini op de cover van Sports Illustrated

"Wij geloven dat schoonheid geen grenzen kent"

boerkini-model
Steven FerdmanGetty Images

Sports Illustrated schrijft geschiedenis. Het Amerikaanse tijdschrift zet voor de eerste keer een model met boerkini en hijab op de cover van hun zwemkleding-editie.

Model
Het Somalisch-Amerikaanse model Halima Aden poseert met haar zeeblauwe zwemkleding op de voorkant van het jaarlijkse Sports Illustrated Swimwear. "Wij geloven dat schoonheid geen grenzen kent," vertelt redacteur MJ Day. "Ik bewonder Halima en ik vind het inspirerend hoe ze haar platform gebruikt en hoe ze te werk gaat als ambassadeur voor Unicef. Zij is naar mijn mening een van de grote schoonheden van onze tijd, niet alleen van buiten maar ook van binnen."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Halima
De 22-jarige Halima is geboren in een Keniaas vluchtelingenkamp. Op haar zevende verhuisde ze naar Amerika waar ze hard aan haar modellencarrière werkte. Ze liep mee in de New York Fashion Week voor Yeezy, de Milaan Fashion Week en poseerde voor American Eagle en de Britse Glamour.

Covershoot
De covershoot voor het tijdschrift werd gehouden in haar geboorteland. "Ik denk nog altijd terug aan de tijd dat ik zes jaar was en in een vluchtelingenkamp woonde. Om dan op te groeien, de American dream te leven en vervolgens terug te gaan naar Kenia voor de Sports Illustrated shoot is een verhaal dat niemand ooit had kunnen verzinnen," vertelt Halima aan het tijdschrift.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion