Virgil Abloh reageert op kritiek over Off-White's gebrek aan diversiteit

'Mijn team is zo divers als de wereld groot is'

Virgil Abloh reageert op kritiek over diversiteit bij Off White
David M. BenettGetty Images

Off-White-oprichter en Louis Vuitton men's creative director Virgil Abloh heeft gereageerd op de kritiek die hij kreeg over het gebrek aan diversiteit achter de schermen bij zijn label Off-White. De aanleiding voor die kritiek waren behind the scenes-foto's die Abloh zelf deelde op zijn Instagram Stories (en daar inmiddels alweer zijn verdwenen).

Kritiek op Off-White

In zijn Stories roemde de modeontwerper zijn collega's voor hun creativiteit. Zijn Instagramvolgers viel echter iets anders op, en wel dat er alleen maar witte mensen op de foto's te zien waren. "Ik ga er niet over liegen, ik had gedacht dat Virgil Abloh ook met zwarte mensen zou samenwerken", zo schrijft een Twitteraar, die ook schermafbeeldingen van de foto's uit Abloh's Stories deelt.

Reactie van Virgil Abloh

Abloh, die geschiedenis schreef als eerste zwarte creative director van de mannenafdeling van Louis Vuitton, heeft nu op die kritiek gereageerd. In een statement roept de ontwerper zijn fans op om ook te kijken naar zijn talloze samenwerkingen met zwarte ontwerpers door de jaren heen. Ook licht de ontwerper toe dat de collega's op de foto slechts een klein deel van zijn team vormen. "Mijn team is zo divers als de wereld groot is", zo luidt zijn statement.

Divers ontwerpteam

"Virgil Abloh is trots op zijn Afrikaanse en Amerikaanse roots", gaat de verklaring verder. "Zijn ontwerpteam is divers, en alles wat hij doet is gebaseerd op zijn doel om van de kunst- en modeindustrie een inclusieve community te maken." Om die verklaring kracht bij te zetten, heeft de modeontwerper talloze foto's van zwarte ontwerpers en modellen met wie hij heeft samengewerkt gedeeld op zijn Instagram Stories. "Off-White-team, you rock", schrijft hij daar tot slot bij.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion