Niemand begrijpt het thema van het Met Gala 2019

De celebs zelf ook niet, blijkbaar

lili-reinhart-cole-sprouse-met-gala-2019
Getty Images

Wie de outfits van het Met Gala vandaag voorbij ziet komen, moet wel met vraagtekens achterblijven. Cara Delevingne droeg een hoed van nepgebitten en bananen, Jared Leto een kopie van zijn eigen hoofd en Katy Perry twee enorme kroonluchters.

Nee, de dresscode van het Met was dit jaar niet ‘gekke voorwerpen in je outfits’. In plaats daarvan was het thema Camp: Notes on Fashion. Wat dat precies inhoudt? We hebben geen idee. En we zijn niet de enigen: het hele internet is in de war.

Essay
Hoog tijd om op onderzoek uit te gaan. Het thema is gebaseerd op een essay uit 1964 van Susan Sontag. Daarin wordt camp ‘liefde voor het onnatuurlijke: voor kunstzinnigheid en overdrijving’ genoemd.

More is more
Ook de Amerikaanse Vogue beschrijft het begrip als ‘kunstig, stijl en overdrijving.’ Het is ‘over de top’, ‘too much’ en ‘extra’ zijn. ‘Camp’ heeft niet echt een allesomvattende definitie. Het is meer een gevoel. Behoorlijk vaag begrip, dus. En voor interpretatie vatbaar. Wat we in ieder geval wél zeker weten, is dat Lady Gaga 100% camp is.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion