Nike en Off-White lanceren nieuwe sportcollectie

Met wederom een krachtig statement!

Nike-Virgil-Abloh
Nike Virgil Abloh

Nike gaat terug naar haar roots en komt in samenwerking met Off-White met een hardloopcollectie. Athlete in Progress staat helemaal in het teken van atleten en is ontworpen door modeontwerper Virgil Abloh.

Items
De collectie bevat verschillende items, speciaal voor de hardlopers onder ons. Met de items wil Nike het vertrouwen en het constante doorzettingsvermogen van de hardlopers eren. De collectie bestaat uit drie paar sportschoenen met de bekende Off-White-tag en een aantal kledingstukken.

nike-offwhite
The Nike c/o Virgil Abloh
Shoe, Footwear, Outdoor shoe, Running shoe, Green, Walking shoe, Sneakers, Athletic shoe, Cross training shoe, Hiking shoe,
Nike
Shoe, Footwear, Outdoor shoe, Running shoe, Black, Sneakers, Product, Walking shoe, Athletic shoe, Hiking shoe,
Nike

En zie hier de sportkleding:

Running, Pink, Recreation, Fun, Landscape, Ultramarathon, Exercise, Fictional character, Long-distance running, Shoe,
Nike

Caster
Het gezicht van de collectie is Caster Semenya. De Zuid-Afrikaanse topsporter won in 2016 een gouden Olympische medaille op de 800 meter in Rio de Janeiro. Caster kwam eerder in het nieuws omdat haar werd opgelegd medicatie te slikken voor een wedstrijd. De atleet heeft van nature een hoge testosteronwaarde in haar bloed. Ze moest van het Hof van Arbitrage voor Sport remmers innemen, omdat het anders niet eerlijk zou zijn ten opzichte van haar concurrenten. Ze spande een rechtszaak aan, maar verloor. Doordat Nike kiest voor de 28-jarige sporter maakt het merk weer een duidelijk statement en laten ze zien dat ze volledig achter Caster staan.

Virgil
De gehele collectie is ontworpen door Virgil, de artistiek directeur van Louis Vuitton. "Vorige zomer begonnen we te praten over dit hardloopproject voor vrouwen. Destijds raakte ik geïnspireerd door de esthetiek en stijl van de atletiekwereld," vertelt Virgil. Athlete in Progress is vanaf 27 juni te koop.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion