Zeeman lanceert sneakers in budget en luxe variant

Het gaat om een prijsverschil van €187

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige sneakers vrij prijzig zijn? Zeeman wel en ging op onderzoek uit. De blauw-gele budgetwinkel ontwikkelde een paar schoenen zoals duurdere merken het doen en een paar op de eigen zeeman-manier, om er zo achter te komen waar het prijsverschil vandaan komt.

Schoenen
Hybrid Z, de duurdere variant, ligt in de winkels voor €200, terwijl de goedkopere variant, de Basic Z, wordt verkocht voor €12,99. Een prijsverschil van afgerond €187. Waar dit door komt? In een video leggen ze het haarfijn uit. Zo wordt de goedkopere variant in grote aantallen over zee getransporteerd, terwijl er van de duurdere variant maar vijfhonderd zijn in een luxe verpakking. Ook is de marketingstrategie en de bijbehorende kosten van beide items anders. Zo wordt de Hybrid Z volop gepromoot, terwijl de Basic Z één duidelijke foto heeft. Veel verschillen die uiteindelijk resulteren in het prijsverschil.


Bekijk de video hieronder:

Schoenen
De twee paar schoenen zijn unisex en vanaf eind mei te koop. De budgetvariant ligt bij Zeeman in de schappen, de duurdere wordt verkocht in een pop-upstore in Amsterdam.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion