90’s kids, opgelet! Deze Fila sneakers zijn weer helemaal terug

Maak je op voor héél veel nostalgie

fila-sneakers-campagne
Productie: The BrandFolk; Fotograaf: Wayta Patmo; Visagie: Chris Völkers; Styling: Thomas Vermeer

De beste trends uit de jaren ’90 zijn anno 2019 weer helemaal hot. Beverly Hills 90210 komt terug op tv en The Fresh Prince of Bel-Air is sinds deze week te bingen op Netflix. Ook de nineties fashion maakt een comeback. Kijk maar naar de scrunchie, het matchende trainingspak en, natuurlijk, die typische 90's dad sneakers. Bijvoorbeeld: de Fila v94M - geboren in 1994 en stiekem nooit echt weggeweest.

De klassiekers van Fila zijn comfortabel (hallelujah!), passen bij iedere outfit (ja, ook met een trainingspak en scrunchie) en geven ons tegelijkertijd heimwee naar de jaren negentig. Deze vier nineties babies (en ondertussen powervrouwen!) blikken terug op de jaren ’90, waarin ze opgroeiden.

fila-sneakers-jaren-negentig
Fila

Rachel (geboren in 1994)
Wat doe je?

“Ik ben full time fotograaf. Ik doe vooral veel eventfotografie, zoals bij bruiloften, festivals en PR-events.”

Wat motiveert je?

“Ik doe precies wat ik wil doen. Ik vind het prachtig om te zien hoe blij mensen zijn met herinneringen die ik heb vastgelegd. Daarom houd ik van eventfotografie: ik mag mooie en betekenisvolle herinneringen voor andere mensen creëren.”

Wat maakt jou een typische 90's baby?
“Het was het tijdperk van Pokémon, Gameboys en pre-internet. Ik weet nog dat ik urenlang niets deed of in het bos ging spelen. Later kon je je dan op internet inbellen, maar dan moest wel eerst iemand de telefoon neerleggen.”

Waar denk je aan bij die typische jaren 90 stijl?
“Ik had een zwak voor The Fresh Prince of Bel-Air en de kledingstijl van Avril Lavigne. En ik werd veel geïnspireerd door Misty van Pokémon, met haar cropped tops. Ik hield ook van de Spice Girls-look.”

Wat is jouw sneakerstijl?
“Comfortabele sneakers. Daarom houd ik van Fila schoenen. Die hebben altijd zachte zolen, waardoor ik nooit blaren heb. Soms loop ik 40.000 stappen op een festival. Dan wil ik schoenen die licht, maar wel expressief zijn.”

fila-sneakers-jaren-negentig
Fila

Sophie May (geboren in 1992)
Wat doe je?

“Tijdens mijn studie Communicatiewetenschappen schreef ik veel social media strategieën. Zo ben ik eigenlijk in de Instagram-wereld gerold. Ik keek naar wat andere influencers deden en ging dat zelf ook proberen, in mijn eigen stijl. Dat doe ik nu nog steeds. Ik had superveel geluk, maar heb er ook hard voor gewerkt.”

Wat motiveert je?
“Door te geloven dat je niet altijd de beste versie van jezelf hoeft te zijn. Als ik een off day heb, is dat prima en mag dat ook. De volgende dag is er weer een dag. Negen van de tien keer ben ik vrolijk, omdat ik mezelf laat voelen wat ik voel.”

Wat maakt jou een typische 90’s baby?
“De Gameboy, Super Mario en Pokémon. En qua muziek de Spice Girls en natuurlijk de Backstreet Boys. Ik was superverliefd op Nick Carter. Daarom was het grappig dat mijn eerste vriendje ook Nick heette.”

Waar denk je aan bij die typische jaren 90 stijl?
“Ik wilde altijd buiktruitjes dragen, maar dat mocht niet van mijn moeder. Ik wilde graag een Spice Girl zijn en dan het liefst Victoria Beckham, die altijd stoer kwaad kon kijken.”

Wat is jouw sneakerstijl?
“Ik houd heel erg van die grote schoenen met grove zool. De Fila V94M heeft een paar kleurelementen, maar is uiteindelijk een strakke witte sneaker. Daar houd ik wel van.”

fila-sneakers-jaren-negentig
Fila

Iman (geboren in 1990)
Wat doe je?

“Ik regisseer fashion-, film- en reclamecampagnes. Af en toe sta ik zelf voor de camera als model of zit ik in commercials. En ik heb mijn eigen bedrijf: Pied à terre.”

Wat motiveert je?
“Ik vind het belangrijk om iedere dag te doen waar ik zin in heb en blij van word. Ik visualiseer dagelijks wat mijn dromen zijn en hoe ik die ga bereiken.”

Wat maakt jou een typische 90’s baby?
“Dat ik enthousiast word van Big Baby Pop candy. Ik weet het hele deuntje van de commercial nog uit mijn hoofd. De eerste keer dat Britney Spears op tv kwam was ook echt een gamechanger voor mij. O, en de chocoladesigaretten die we stiekem op het schoolplein ‘rookten’.”

Waar denk je aan bij die typische jaren 90 stijl?
“De Spice Girls-schoenen. Die verschenen één voor één op het schoolplein. Ik kan me ook herinneren dat de oudere cool girls op school allemaal een tuinbroek aanhadden met één gesp los. En twee losse plukjes haar, gestyled met gel. Dat had Nick Carter van de Backstreet Boys, op wie ik trouwens ook verliefd was.”

Wat is jouw sneakerstijl?
“Ik heb eigenlijk het liefst blote voeten, maar heb wel een paar ‘lompe’ sneakers in de kast staan.”

fila-sneakers-jaren-negentig
Fila

Celeste (geboren in 1992)
Wat doe je?

“Ik ben full time creatief bezig met Celmatique.”

Wat motiveert je?
“Het leven. Ik houd van mijn leven, ben blij met wie ik ben en wie ik aan het worden ben. En ik houd van de mensen om me heen.”

Wat maakt jou een typische 90’s baby?
“Ik nam altijd een discman mee naar school. Ik had een Tamagotchi, danste behoorlijk expressief de Macarena, spaarde Pokémonkaarten, speelde Tekken op de Playstation met mijn broer en was obsessed met pennen die verschillende kleuren hadden (je weet wel, die dikke met verschillende knoppen waaraan je kon trekken).”

Waar denk je aan bij die typische jaren 90 stijl?
“Ik was een danser en mijn oudere broer een b-boy, dus mijn eerste 90’s herinneringen zijn uit de breakdance en hiphop scene. Ik jatte mijn broers jeans en shirts altijd. Ik zag er zeker uit als een typische 90’s kid.”

Wat is jouw sneakerstijl?
“Dat is het beste van alles: ik heb niet één specifieke sneakerstijl. Ik hou ervan om divers te zijn.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Fashion