Deze Amsterdammer ontwerpt Rihanna's carnavalsjurk

"Rihanna's stylist zag de jurk op Instagram"

rihanna-fenty-roze-jurk
Dimitrios KambourisGetty Images

Rihanna is niet alleen een steengoede zangeres, ze is ook nog eens één van de grootste mode-iconen op aarde. Dat maakt het des te leuker als de Fenti-eigenaar kleding draagt die uit ons eigen kikkerlandje komt. RiRi was recent bij het Crop Over Festival in haar geboorteland Barbados en droeg daar een jurk van de Nederlandse ontwerper David Laport.

Rihanna's roze verenjurk van David Laport

Rihanna droeg de felroze jurk met veren tijdens de bekende jaarlijkse carnavalsoptocht van het eiland. David Laport is heel vereerd, meldt RTL Boulevard. De mode-ontwerper vertelt dat hij vorige week een e-mail kreeg van Rihanna's styliste. "Ze had hem op Instagram gezien en vroeg of Rihanna hem kon dragen tijdens de jaarlijkse carnavalsviering op Barbados, wat altijd een enorme happening is," aldus de ontwerper.

Andere jurk
Er was alleen één probleem: de jurk was niet in zijn atelier in Amsterdam, maar zat vast bij de Amerikaanse douane na een fotoshoot. Gelukkig heeft Laport dat probleem gewoon opgelost. "We hebben een compleet nieuwe jurk voor haar op maat gemaakt," legt hij uit.

"Je gaat natuurlijk geen 'nee' verkopen aan zo'n ster. We hebben een aantal nachten met vijf mensen doorgewerkt om de outfit af te krijgen, om die vervolgens door te sturen naar Londen waar Rihanna de jurk zou passen. Vanuit Londen is de jurk weer doorgevlogen naar Barbados."

Nog meer jurken
Of we Rihanna voortaan vaker in Laport gaan zien, moeten we even afwachten. De ontwerper vertelt dat hij de zangeres nog twee jurken heeft gegeven. "Dus wie weet zien we haar binnenkort nog een keer in een van mijn designs," besluit hij lachend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion