Deze talks en expositie wil je bezoeken tijdens Amsterdam Fashion Week

Het jaarlijkse mode-event wordt vandaag afgetrapt in onze hoofdstad

amsterdam-fashion-week
Christian VierigGetty Images

Waarbij een de gedachte van een Fashion Week bij sommigen een-ver-van-je-bed-show kan lijken, bewijst Amsterdam Fashion Week het tegendeel. Het Nederlandse mode-event dat van donderdag 5 tot en met zondag 8 september plaatsvindt bevat een interessant én publiek toegankelijk off-schedule programma waar je absoluut bij wilt zijn.

Talks en exposities

Naast de shows van bekende Nederlandse ontwerpers als Ronald van der Kemp, Natan en Ferry Schiffelers vindt er dit weekend ook een programma plaats dat open toegankelijk is. Zogeheten Industry Talks worden georganiseerd door AFW die in het teken staan van vrouwelijke ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie binnen de mode-industrie. Verschillende Nederlandse modeontwerpers en ondernemers gaan hierover met elkaar het gesprek aan.

Het duurzame modemuseum Fashion For Good organiseert zondag 8 september een talk over de invloed van kleurgebruik binnen de mode en duurzame alternatieven van het kleuren van ontwerpen. Hier zullen AFW-oprichter Danie Bles en Evelyn Mora, oprichter van Helsinki Fashion Week met elkaar over in gesprek gaan. Aanmelden kun je via de website van Fashion for Good.

Naast de interessante panel discussies en talks is er tevens een expositie gevestigd in het Tassenmuseum. Talent Invasion is een tentoonstelling waar pas afgestudeerde ontwerpers hun nieuwste creaties tonen in de vorm van mode, film en beeldende kunst. De expositie opent zaterdag 7 september en is een samenwerking tussen Martien Mellema, Leonoor Ottink en Elin Visser.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion