De naked-trend is terug en Bella Hadid en Naomi Campbell zijn al fan

#FreeTheNipple

Kate Moss at the 1993 Look of the Year Contest
Dave Benett

Naked-dressing is al jarenlang een ding. Denk aan een jonge Kate Moss in de jaren ’90 met die ene transparante slipdress, en Carrie Bradshaw die het item aanhaalt terwijl ze op een van de eerste dates gaat met Mr. Big. Doorzichtige mode is al een lange tijd happening, maar maakt nu een ware comeback tijdens de huidige fashion month. De stijl heeft nu al vele fans als supermodellen Bella Hadid en Naomi Campbell die niet vies zijn van het tonen van een beetje huid.

Fashion show, Fashion model, Fashion, Runway, Clothing, Footwear, Shoulder, Fashion design, Public event, Event,
Pyer Moss lente/zomer 2020
Imaxtree

De naked-trend

De trend komt duidelijk naar voren in de shows van de Lente/Zomer 2020 collecties. Modehuizen als Eckhaus Latta, Pyer Moss en Collina Strada toonden tijdens hun afgelopen shows veelvuldige doorschijnende items. Van transparante jurken tot mesh-tops, see-through items bepalen het huidige straatbeeld tijdens de modeweken. Het zijn de perfecte items voor een statement look waarbij een outfit interessant en verrassend blijft. Zo wist Kate Moss dit al in 1993, waar zij tijdens de Elite's Look of the Year-wedstrijd een metallic nietsverhullende slipdress droeg - misschien wel de meest iconische naked dress aller tijden.

Celebrity Sightings - LFW September 2019 - Day 4
Ricky Vigil MGetty Images

Deze fashion month hebben ook andere celebs de kracht van naked-dressing ontdekt. Zo werd Bella Hadid eerder deze week gespot in een casual outfit, waarbij het model een volledig doorschijnende tanktop droeg. Echter, zonder beha of ondertopje. Het gevolg; een duidelijke en onbeschaamde nipple slip à la Kate Moss. Een andere celeb die zich waagde aan de trend was iconisch nineties supermodel Naomi Campbell. Om London Fashion Week te vieren, organiseerde Naomi haar jaarlijkse Fashion For Relief-evenement waar het model de show stal in een zwarte vloerlange naked dress van Mugler.

Red Carpet Arrivals - Fashion For Relief London 2019
Karwai TangGetty Images

#FreeTheNipple

Hoewel doorschijnende items dus niks nieuws zijn, is Instagram's #FreeTheNipple-beweging al jaren trending doordat de tepels van een vrouw nog steeds niet zichtbaar mogen zijn op Instagram en het in het algemeen niet geaccepteerd is wanneer ze openlijk getoond worden. Om het concept van naked-dressing iets draagbaarder te maken kun je de doorschijnende items combineren met strategische lagen. Zo geeft het de perfecte gelegenheid om je mooiste lingerie te presenteren. Voor een meer casual look zijn een blouse of coltrui in combinatie met een doorschijnend shirt bijvoorbeeld een goed alternatief. Een ding is zeker; naked-dressing is here to stay.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion