#Toekomstmakers: bekijk hoe Ilfa Siebenhaar stoffen verft met bacteriën

"De modewereld is traditioneel. Ik vind het verfrissend om buiten het bestaande stramien te denken"

stoffen-bacterien-toekomstmakers
Annemarie Kuus

Glamour speurt samen met de Bijenkorf naar dé toekomstmakers op het gebied van innovatie, materiaal, vorm en duurzaamheid in fashion. Ilfa Siebenhaar (31) ontdekte dat je textiel duurzaam (en bloedjemooi) kunt verven met behulp van levende bacteriën.

De mode-industrie revolutioneren

Ilfa wil impact creëren als modeontwerpster en focust daarom op duurzaamheid en innovatie. Ze ontwikkelt duurzame verf bestaande uit pigmenten die gemaakt zijn van bacteriën om stoffen op een duurzame manier te verven. "Verven met levende bacteriën is veel minder belastend én je bent ervan verzekerd dat het niet giftig is voor mens en milieu. Textiel ligt direct direct op de huid dus je wil niet dat daar iets schadelijks in zit. Ik wil met mijn werk de onzichtbare wereld van micro-organismen aan het licht brengen, bewustwording creëren en laten zien dat er zo veel meer mogelijk is!". Bekijk in de video hoe Ilfa samenwerkt met de natuur om zo de modewereld te revolutioneren.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion