Dior maakt klimaat statement met honderden bomen tijdens Lente/Zomer 2020 show

Die niet enkel dienden als mooi decor

De modewereld heeft zich verplaatst van Milaan naar Parijs waar Paris Fashion Week momenteel in volle gang is. Dinsdag vond de Dior Lente/Zomer 2020 show plaats in het centrum van Parijs, dat een bijzonder eerbetoon bracht aan het milieu en het klimaat. De collectie werd getoond in een bijzondere setting aangekleed met honderden bomen en planten, die klaarblijkelijk niet enkel diende als mooi decor.

Diors tuin

In een heuse botanische Dior-tuin werd de nieuwste collectie van het modehuis getoond. De showlocatie was volgeplant met maar liefst 164 bomen afkomstig uit Frankrijk, Duitsland en Italië die een specifieke boodschap moesten uitdragen. Creative director van Dior, Maria Grazia Chiuri, wilde met dit statement bewustwording creëren rondom het mondiale probleem van klimaatverandering.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Naast dat de bomen dienden als decor voor de locatie zullen alle bomen na de show worden geplant op verschillende plekken in de Franse hoofdstad om zo een steentje bij te dragen aan het herstellen van het milieu. Zo hing aan elke boom een kaartje met daarop de afkomst van de plant en haar nieuwe bestemming. Ook alle andere elementen van de show zullen worden gerecycled. "De boodschap van deze collectie is het idee om voor iedereen te zorgen, ook de wereld waarin we leven," stelt Chiuri tegenover de Britse Vogue.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"Alle moderne ideeën van het feminisme spreken over de harmonie tussen mens en natuur. Maar bloemen en planten dienen niet enkel als een decoratief doel voor kleding of voor een show, ze zijn onze omgeving en we moeten voor hen zorgen", aldus de ontwerpster. De collectie was geheel in lijn met de eco-visie van het modehuis, met modellen gehuld in bohemian bloemenjurken, rieten hoeden en looks met camouflage prints.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion