Adidas en Universal Standard komen met sportkledinglijn voor alle maten

Dat werd tijd

Team,
Imagery from the Adidas x Universal Standard campaign. Photo: Ronan Mckenzie/Courtesy of Universal Standard

Het aanbod van plus-size sportkleding breidt langzaam maar zeker uit. Adidas lanceert nu haar eerste collectie in samenwerking met Universal Standard. In de campagne wordt duidelijk: de kleding is voor álle vrouwen, in alle maten.

Adidas x Universal Standard

Sportkleding staat over het algemeen slecht bekend als het gaat om het aanbod van grote maten. Veel merken moeten klanten teleurstellen als zij een maat hebben die groter is dan het 'standaard' maatje 38. Universal Standards hoopt hier verandering in te brengen.

De nieuwe sportcollectie heeft twee verschillende maatrubrieken: de standaard maten, die lopen van XS tot en met XL. En de vernieuwde maatrubriek: Fit for all. Deze nieuwe maten worden niet aangegeven als large of small, maar als 1X 2X 3X en 4X.

Text, Line, Font, Number, Circle,
www.adidas.com

De pasvormexperts van Universal Standard hebben deze collectie gemaakt met als doel de kleding zo comfortabel mogelijk te laten zitten. Alle stukken zijn gemaakt in tijdloze, basic kleuren die makkelijk met andere items te combineren zijn. De prijzen liggen tussen de 40 en 80 euro. Je shopt de collectie hier.

Een stap in de goede richting

Adidas is niet het eerste merk dat sportkleding voor grotere maten maakt. Nike vierde in 2017 al diversiteit met deze collectie. Ook modeketens zoals Asos, Mango en Levi’s bieden al langere tijd kleding aan voor vrouwen met grote maten. Dit is een stap in de goede richting, maar wij wachten nog op het moment dat er standaard bij elk kledingstuk maat 32 tot en met 56 aangeboden wordt en het kopje ‘plus size’ helemaal van sites verdwijnt.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion