Stijltrend: modellen dragen massaal Dr. Martens in hun vrije tijd

Gigi Hadid, Kaia Gerber en Irina Shayk zijn al fan

dr-martens-boots-trend-modellen
Robert KamauGetty Images

Fashion week is een van de drukste periodes voor modellen. In een razendsnel tempo moeten ze zich verplaatsen van show naar show en is het essentieel gehuld te zijn in een look die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat te dragen is. Om zich comfortabel en toch stijlvol te verplaatsen is er één schoen die tijdens de modeweken in het oog springt. De Dr. Martens laarzen blijken het ultieme modellen staple piece te zijn en onder meer supermodellen als Kendall Jenner, Irina Shayk en Gigi en Bella Hadid zijn al fan.

Street fashion, Clothing, Black, Fashion, Footwear, Eyewear, Leather, Snapshot, Sunglasses, Jacket,
Getty Images

Dr. Martens trend

Het streetstyle beeld tijdens menig fashion week wordt de afgelopen tijd overheerst door de comfy chunky Dr. Martens boots. Ook buiten het modeseizoen worden modellen in hun off-duty looks gespot met het schoenontwerp van het Britse merk. De klassieke combat boots waren afgelopen winter en zomer helemaal in de mode, en modellen zoals Candice Swanepoel, Gigi Hadid, Kendall Jenner en Kaia Gerber tonen aan dat de trend hier is om te blijven.

Zien: de leukste streetstyle looks met Dr. Martens

Celebrity Sightings In New York City - May 28, 2019
Raymond HallGetty Images

Ondanks dat de schoen zijn rock 'n roll-debuut maakte in de jaren '60, bestaat Dr. Martens al sinds de jaren '40, toen een arts genaamd Klaus Maertens het ontwerp ontwikkelde. Sindsdien vierde het Britse schoenontwerp hoogtij in Engeland binnen de stijlen van verschillende subculturen als punk, grunge en Britpop. Inmiddels is de schoen een waar streetstyle item geworden en is het wereldwijd geliefd bij menig celebrity en model.

Celebrity Sightings in New York City - December 4, 2018
ECPGetty Images

Dat de schoen stijgt in populariteit is niet enkel zichtbaar op straat. De winst bij Dr. Martens steeg met 70 procent dit jaar, waarbij de online verkoop met ruim tweederde omhoog ging, zo weet The Guardian. Terwijl modellen de combat boot-trend voortzetten buiten de catwalk, ontwikkelde afgelopen fashion month ook óp de catwalk een trend gerelateerd aan de chunky laarzen en combat boots. Ontwerpers en modellen tonen aan dat de schoen in verschillende variaties te dragen is en een tijdloos item is geworden. Kies je favoriete Dr. Martens boots in onderstaande gallery, en creëer een look à la Gigi Hadid, Irina Shayk of Kaia Gerber.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion