Waarom je een roze pak wil toevoegen aan je herfstgarderobe

Deze trend geeft een levendige pop-of-colour aan je look

roze-pakken-trend
CDM DiaryInstagram

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft je najaarsgarderobe niet te worden gevuld met basic bruin- en beigetinten. Tijdens de Herfst/Winter 2019 shows domineerden gedurfde, levendige en opvallende kleuren de catwalk. Éen kleur viel in het bijzonder op, die in menig collectie een verschijning maakte. Roze, vooral de fellere hot pink versie, was alom aanwezig. De vrouwelijke kleur werd in balans gebracht door het te combineren met het powersuit, en bewijst zo het ultieme item te zijn voor je garderobe dit najaar.

Kenzo : Runway - Paris Fashion Week - Menswear F/W 2019-2020
Kenzo Herfst/Winter 2019
Victor VIRGILEGetty Images

Hot pink

Van Chanel tot Carolina Herrera, vele modehuizen toonden dat roze pakken het helemaal zijn dit seizoen. De specifieke kleur bevindt zich in het spectrum van felroze tot een zachtere tint; van onverschrokken hot pink tot iets koelere tonen. De levendige statement-kleur voegt zo een fijne touch toe aan elke look. De kleur is niet alleen een opvallende trend voor de herfst - een seizoen waarin we gewend zijn aan items in olijfgroen, bordeauxrood en beige tinten te denken - vooral de combinatie met het pak zorgt voor een levendige look in dit grijze seizoen.

Eudon Choi - Runway - LFW February 2018
Eudon Choi Herfst/Winter 2019
Victor VIRGILEGetty Images

Roze pakken-trend

Het bekende powersuit dat de afgelopen tijd het straatbeeld tijdens menig fashion week bepaalde, werd ingezet om de kleur te introduceren in de collecties. Juist omdat het pak geassocieerd wordt met mannelijke kleding en roze (nog steeds) wordt gezien als de ultieme representatie van vrouwelijkheid (allebei niet waar, wat ons betreft), zorgt ervoor dat deze combinatie zo succesvol is.

Chanel - Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020
Chanel Herfst/Winter 2019
Victor VIRGILEGetty Images

Modehuizen kozen voor verschillende benaderingen van het roze pak. Bij Carolina Herrera maakt het ontwerp een verschijning in de vorm van een golvend, half doorschijnend pak met wijde pijpen, terwijl bij Eudon Choi werd gekozen voor strakke tailoring in een lichtroze kleur en bij Kenzo juist in een felle tint. De klap op de vuurpijl was het felroze pak tijdens de Herfst/Winter show van Chanel, dat tevens de eerste show was van de nieuwe creative director Virginie Viard na het overlijden van Karl Lagerfeld. Het roze pak kreeg vorm in een hot pink tweed versie, met een casual jasje en een chique pantalon. Shop hieronder je eigen roze pak en voeg een levendige pop of colour toe aan je herfstgarderobe.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion