De houthakkersblouse is terug - zo draag je hem zelf

Van oversized varianten tot strakke silhouetten; de houthakkersblouse is here to stay

houthakkersblouse-trend
Christian VierigGetty Images

De houthakkersblouse is al jarenlang een onmisbaar item in de garderobe van velen. Hoewel het geruite shirt hoogtij vierde in de late jaren '90 en de vroege zeroes, maakt de houthakkersblouse nu een ware comeback. Het ontwerp maakte de afgelopen fashion weeks meerdere verschijningen op de catwalk en werd op vernieuwende manieren gedragen door menig streetstyle lieveling.

Plaid, Tartan, Pattern, Clothing, Fashion, Eyewear, Design, Textile, Human, Outerwear,
Balenciaga Herfst/Winter 2019
Imax

De houthakkersblous

De geruite blouse nam op elke denkbare manier vorm in de nieuwe herfst/winter 2019-collecties; naast de het gebruikelijke shirt-ontwerp werd de houthakkersblouse verwerkt in jacks, blazers en shirtdresses. Van getailleerde ontwerpen tot oversized varianten, de trend van de houthakkersblouse is dit najaar veelzijdiger dan ooit.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De houthakkersblouse kan worden gezien als de ultieme basic voor de herfst. Het past bij pretty much elke outfit doordat je verschillende variaties van het item op vernieuwende manieren kunt dragen. Kies een strakker silhouet met pasteltinten voor een vrouwelijke look of een recht model met herfstkleuren voor een stijlvolle relaxed-outfit. Er is genoeg tastbaar bewijs dat laat zien dat het geruite item totaal niet saai hoeft te zijn. Je hoefde de afgelopen fashion weeks maar te kijken naar de looks van verschillende streetstyle sterren en je raakt gelijk geïnspireerd om niks anders meer te dragen deze herfst.

Fashion, Runway, Tartan, Fashion show, Plaid, Clothing, Fashion model, Pattern, Street fashion, Shoulder,
Dior herfst/winter 2019
Imax

Styling trucs hebben veel invloed op je uiteindelijke look met het item. Draag het shirt bijvoorbeeld losgeknoopt over een T-shirt voor een meer casual resultaat, of dichtgeknoopt in een jeans gestopt voor een meer sophisticated look. Shop je eigen favoriete houthakkersblouse uit de onderstaande gallery.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion