H&M test duurzame kledingverhuurservice

Huren is het nieuwe kopen

The H&M logo, the Swedish chain of clothing and accessories...
SOPA ImagesGetty Images

We dragen onze kleding gemiddeld zeven keer, daarna gooien we het op de vuilnisbelt en scoren we weer nieuwe items. Dat we voor een klein bedrag mee kunnen doen aan de laatste trends lijkt een gouden deal, maar ‘fast fashion’ is heel schadelijk voor het milieu. H&M gooit het daarom over een nieuwe boeg.

H&M verhuurt kleding

Modegigant H&M wil de negatieve gevolgen van fast fashion op het milieu inperken door een kledingverhuurservice aan te bieden. “We hebben al geruime tijd naar de verhuur van kleding gekeken en zijn blij dat we binnenkort de eerste stukken kunnen gaan verhuren,” zegt Pascal Brun, hoofd van duurzaamheid H&M in een persbericht. De gedachte is dat als de kleding wordt verhuurd, de kans groter is dat de items vaker dan zeven keer gedragen worden.

De verhuur zal gaan om de stukken uit de Conscious Exclusive collectie. De kledingstukken die bij deze lijn horen, hebben een transparante geschiedenis. Op de website vind je onder het kopje duurzaamheid, waar het product vandaan komt, door wie en hoe het is gemaakt. In combinatie met dit nieuwe leenconcept is de conscious-collectie dus nog duurzamer.

Zo werkt de kledingverhuur van H&M

Voor ongeveer 33 euro kun je drie items uit de collectie uitzoeken, die je een week lang mag houden. Eerder kwamen Urban Outfitters en Banana Republic al met een soortgelijk concept. De modegigant is op dit moment aan het experimenteren met de verhuurservice in Stockholm, maar de kans is reëel dat het concept binnenkort ook in Nederland geïntroduceerd wordt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion