Nieuwe trend: draag je oversized broek in je chunky laarzen

Een combinatie van twee van onze meest favoriete trends van het moment

Chunky boots met pakken trend
Christian VierigGetty Images

Door de dalende temperaturen wordt het tijd de wintergarderobe weer tevoorschijn te halen uit je kledingkast. Blote enkels en benen zijn tijdens de eerste koude maanden een minder aantrekkelijke optie, maar er zijn genoeg stijlvolle outfit mogelijkheden voor de wintermaanden die je benen bedekken, naast het dragen van een dikke broek en warme leren schoenen. Het concept van het dragen van laarzen over je broek is weer helemaal terug, en krijgt een stijlvolle update door de combinatie van twee van onze meest favoriete trends van het moment; de chunky boots en stijlvolle oversized pakken.

Klassieke broek in je chunky boot

Mocht je het nog niet duizend maal op je Instagram-feed voorbij hebben zien komen; de chunky boot maakt een comeback dit seizoen. De stoere variant van de leren laars werd al meermaals gespot aan de voet van menig streetstyle-ster en celebrity die hem op meerdere manieren dragen. Nu warme dagen ver achter ons liggen en de wintermaanden voor de deur staan, veroveren warmere stylingopties het straatbeeld. Dé nieuwe manier om je boot te dragen deze winter combineert de twee stijlvolle trends van de chunky boot en het stijlvol oversized pak.

De stylingtruc waarin je de laars over je broek draagt is niet nieuw en vierde eerder hoogtij tijdens de zeroes. Anno 2019 geven we een moderne twist aan de truc door 'm in een nieuwe combinatie te stylen. De key is je stoere laars te combineren met een pakbroek, het liefst een oversized variant. De look van een klassieke pantalon met de stoere chunky boot zorgt voor opvallende contrasten die het geheel tot een interessante en stijlvolle look maken.

Na de high fashion ontwerpen van Prada en Bottega Veneta komen ook high street merken met verschillende modellen van de chunky boots, van midi- tot ultra hoge varianten. Zo biedt Vagabond verschillende stijlen aan van de stoere boot, die tevens met het oog op duurzaamheid zijn geproduceerd. De items zijn gemaakt van gelooid leer die chroom-vrij zijn en wordt enkel gebruik gemaakt van gerecycled polyester om natuurlijke hulpbronnen te sparen. Ook merken als Bronx, Arket en Mango komen met betaalbare en toch stijlvolle alternatieven.

De trend nodigt je uit om met volume te spelen. Ga voor een midi tot thigh-high boot waardoor je zoveel mogelijk van je broek erin kunt laten verdwijnen. Combineer daarbij het liefst een oversized pantalon waardoor je de overvloed aan stof buiten de schacht van de laars kunt laten uitkomen voor een casual doch chic effect. Kies je favoriete pakken en boots in de onderstaande gallery en creëer zelf deze populaire street style look.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion