Daily Paper lanceert exclusieve collectie met Van Gogh Museum

Klassieke kunst meets streetwear

Daily-Paper-vincent-van-gogh-museum-collectie
Daily Paper

Het Amsterdamse streetwear label Daily Paper staat bekend om hun populaire items die vaak gefundeerd zijn op een statement of boodschap. Nu lanceert het merk een gloednieuwe samenwerking met één van de bekendste musea van Amsterdam (en de wereld!), dat de meesterwerken van één van de grootste kunstenaars van Nederland huisvest; het Van Gogh Museum. De merken slaan de handen ineen voor een exclusieve kledingcollectie genaamd Daily Paper x Van Gogh Museum.

Daily Paper x Van Gogh Museum

De gloednieuwe collectie maakt zijn debuut tijdens de kunstbeurs Miami Art Basel die momenteel gaande is en tot 22 december zal duren. Daar werden tijdens een bijzondere pop-up winkel de nieuwe items getoond, waarbij de streetwear vibe van Daily Paper wordt gecombineerd met de klassieke en tijdloze schilderijen van Vincent van Gogh.

image
DAILY PAPER X VAN GOGH MUSEUM
Daily Paper

Van Gogh Connects

De nieuwe samenwerking is gestart ter ondersteuning van een nieuw project van het museum, genaamd Van Gogh Connects. Dit onderzoeksprogramma is gericht op het vergroten van inclusiviteit in de kunstwereld en om zoveel mogelijk jongeren van verschillende achtergronden te inspireren met de eeuwenoude kunst van de iconische Nederlandse schilder.

image
DAILY PAPER X VAN GOGH MUSEUM
Daily Paper

Klassieke kunst en streetwear

"De samenwerking is niet alleen een gebaar van creatieve expressie, maar fungeert ook als een brug tussen twee verschillende gemeenschappen - klassieke kunst en jeugdcultuur - om een sterkere en toegankelijkere relatie tussen de twee te smeden," zo stelt het merk in een persbericht. De officiële lancering van de Daily Paper x Van Gogh Museum collectie zal plaatsvinden in februari 2020, dus we zullen nog even geduld moeten hebben voordat we de items kunnen zien.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion