Let maar op: de spencer wordt hét item van 2020

Bella Hadid is al fan

sweater-vest-trend-2020
Edward BerthelotGetty Images

Het nieuwe jaar gaat gepaard met een frisse start en nieuwe kansen. Ook op het gebied van mode zijn er weer nieuwe trends te bespeuren die het straatbeeld gaan bepalen. Een item dat de catwalk tijdens de Lente/Zomer 2020 shows domineerde was de zogeheten spencer, ook wel het sweater-vest. Het item werd tevens meermaals gespot bij streetstyle sterren als Bella Hadid, die tonen hoe je het ouderwets-ogende item op een stijlvolle manier kunt dragen anno 2020.

Missoni - Runway - Milan Fashion Week Spring/Summer 2020
Missoni Lente/Zomer 2020
John PhillipsGetty Images

De spencer

Waar eerder de sexy cardigan trend het straatbeeld bepaalde (gedragen door onder meer Bella Hadid, Kaia Gerber en Katie Holmes) verschijnt er nu een ander breisel op het toneel dat zicht lijkt te ontpoppen tot een nieuwe knitwear-trend. In tegenstelling tot de sexiness van de cardigan-trend lijkt het gebreide sweater-vest eerder een extensie te zijn van de dad-trend, in navolging op de ugly dad sneakers en sandalen. Tijdens de afgelopen Lente/Zomer 2020 shows maakte het item meermaals een verschijning, van een oversized gebreide glitter variant van Missoni en een strak ontwerp met sterren-details van Michael Kors tot wollen versies van Stine Goya en Ganni.

Michael Kors Collection Spring 2020 Runway Show
Michael Kors Lente/Zomer 2020
JP YimGetty Images
Celebrity Sightings In Paris - November 14, 2019
Pierre SuuGetty Images

Streetstyle favoriet

Naast de daadwerkelijke shows, werd het item ook meermaals gespot op de straten van onder meer Londen, Parijs en Kopenhagen tijdens de verschillende fashion weeks. Zo verscheen streetstyle ster Gabriella Berdugo in een look met het gebreide mouwloze item tijdens Londen Fashion Week en koos influencer Emili Sindlev een quirky oversized variant van modelabel Stine Goya tijdens Copenhagen Fashion Week.

Eerder deze winter toonde ook het half-Nederlandse supermodel Bella Hadid, die ondertussen is uitgegroeid tot een ware streetyle inspirator, het vest tijdens haar verblijf in Parijs. Ze bewandelde de straten van de Franse hoofdstad in een legergroen gebreid ontwerp met verschillende zakken-details, afkomstig van modehuis Reese Cooper. Ook maakte niemand minder dan Harry Styles een verschijning in een quirky variant van het item afkomstig van Gucci, volgeborduurd met witte schaapjes waarmee hij inspiratie haalde uit de iconische stijl van prinses Diana.

Celebrity Sightings in New York City - November 12, 2019
Robert KamauGetty Images

Hoewel het item werd gespot tijdens de shows van de Lente/Zomer 2020 shows - en dus prima kan worden gedragen tijdens de eerste lentedagen - is het item zeer welkom nu de temperaturen daadwerkelijk dalen tot het vriespunt. Draag het vest over een klassieke blouse voor een casual chique look, of combineer het item met een basic coltrui voor een stoerdere streetstyle vibe. Van een knalroze variant van H&M tot een wollen, oversized model van Maison Margiela, shop hier je favoriete sweater-vest voor het nieuwe jaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion