Schrik niet: de bermudashorts maken dit jaar een comeback

Een van de meest gevreesde mode-items laat zich in 2020 weer zien.

infoimaxtreecom
Salvatore Dragone

De comeback van de bermudashorts brengt ons weer even terug naar de zeroes - circa Lauren Conrad tijdens The Hills - waar een strakke jeans variant hoogtij vierde, maar al snel werd bestempeld tot een van de grootste fashion faux pas. De term bermuda mag dan tenenkrommend in de oren klinken, dit jaar maakt het item een heuse comeback in de vorm van een stijlvol ontwerp.

De terugkeer van de bermudashort

De Lente/Zomer 2020 shows hadden een overkoepelende boodschap van female empowerment, waar vrouwen werden afgebeeld als krachtige strijders die net zo goed een doorschijnende jurk kunnen dragen als een mannelijk oversized pak - en wanneer zij dat willen. De bermudashorts speelden hierin een rol, die meermaals een verschijning maakten op de catwalks van verschillende modehuizen, in combinatie met funky tops of klassieke blouses, maar vooral in combinatie met het stijlvol pak.

Clothing, Fashion, Runway, Fashion show, Fashion model, Suit, Outerwear, Formal wear, Blazer, Standing,
Daniele OberrauchImaxtree

Bermudashorts zijn ontstaan als werkkleding binnen het Britse leger tijdens hun werk in overzeese koloniën met een tropisch klimaat toen er tijdens de Tweede Wereldoorlog een tekort was aan kleding in Bermuda. Het item werd in de jaren '50 een geliefd kledingstuk voor op vakantie onder de high society en groeide uit tot een populair ontwerp in de zeroes. Sindsdien maakte het item nauwelijks meer een verschijning, tot nu.

Bermuda business

Zo werd het ontwerp onder meer gespot bij de shows van modehuizen als The Row en Chloé in combinatie met oversized blouses en kleurrijke tops, en werd de broek gecombineerd met stijlvolle blazers en gedragen als pak tijdens shows van Max Mara, Givenchy en Bottega Veneta. De bermuda wordt gepresenteerd in een casual chique stijl, in de vorm van een hybride tussen een klassieke pantalon en een wijde short.

Fashion model, Fashion show, Fashion, White, Runway, Clothing, Public event, Shoulder, Footwear, Knee,
Salvatore DragoneImaxtree

Bij Givenchy bewees een donkerblauw pak met korte broek dat de bermuda een moderne twist geeft aan deze klassieke look, terwijl de knalroze versie bij Tom Ford een meer speelse interpretatie was. Max Mara spande de kroon die de bermuda talloze keren combineerde in een chique business look voor de moderne business women. Het ontwerp valt nét boven de knie, en wordt wellicht het meest stijlvolle en comfy item dat je door de warmere dagen heen helpt dit jaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion