Schrik niet: de Bermuda-shorts maken dit jaar een comeback

Een van de meest gevreesde mode-items laat zich in 2020 weer zien.

bermuda-trend-lente-zomer-2020-pak
Imaxtree

De start van het nieuwe jaar gaat gepaard met nieuwe ontwikkelingen op modegebied. In het voorjaar van 2020 maakt een van de meest gevreesde mode-items een ware comeback, zo werd duidelijk op menig catwalk tijdens de Lente/Zomer 2020 shows. We hebben het over de Bermuda-shorts. Het item brengt ons weer even terug naar de zeroes - circa Lauren Conrad tijdens The Hills - waar een strakke jeans variant hoogtij vierde, maar al snel werd bestempeld tot een van de grootste fashion faux pas. De term bermuda mag dan tenenkrommend in de oren klinken, dit jaar maakt het item een heuse comeback in de vorm van een stijlvol ontwerp.

De terugkeer van de Bermuda-short

De Lente/Zomer 2020 shows hadden een overkoepelende boodschap van female empowerment, waar vrouwen werden afgebeeld als krachtige strijders die net zo goed een doorschijnende jurk kunnen dragen als een mannelijk oversized pak - en wanneer zij dat willen. De bermuda-shorts speelden hierin een rol, die meermaals een verschijning maakten op de catwalks van verschillende modehuizen, in combinatie met funky tops of klassieke blouses, maar vooral in combinatie met het stijlvol pak.

Daniele OberrauchImaxtree

Bermuda-shorts zijn ontstaan als werkkleding binnen het Britse leger tijdens hun werk in overzeese koloniën met een tropisch klimaat toen er tijdens de Tweede Wereldoorlog een tekort was aan kleding in Bermuda. Het item werd in de jaren '50 een geliefd kledingstuk voor op vakantie onder de high society en groeide uit tot een populair ontwerp in de zeroes. Sindsdien maakte het item nauwelijks meer een verschijning, tot nu.

Daniele OberrauchImaxtree

Bermuda business

Zo werd het ontwerp onder meer gespot bij de shows van modehuizen als The Row en Chloé in combinatie met oversized blouses en kleurrijke tops, en werd de broek gecombineerd met stijlvolle blazers en gedragen als pak tijdens shows van Max Mara, Givenchy en Bottega Veneta. De bermuda wordt gepresenteerd in een casual chique stijl, in de vorm van een hybride tussen een klassieke pantalon en een wijde short.

Salvatore DragoneImaxtree

Bij Givenchy bewees een donkerblauw pak met korte broek dat de bermuda een moderne twist geeft aan deze klassieke look, terwijl de knalroze versie bij Tom Ford een meer speelse interpretatie was. Max Mara spande de kroon die de bermuda talloze keren combineerde in een chique business look voor de moderne business women. Het ontwerp valt nét boven de knie, en wordt wellicht het meest stijlvolle en comfy item dat je door de warmere dagen heen helpt dit jaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion