Iedereen heeft het nu over de metallic bustier die Zendaya op de rode loper droeg

De actrice had alle ogen op zich gericht in deze look

zendaya-Critics'-Choice-Awards-tom-ford-look-naked-dress
Matt WinkelmeyerGetty Images

De Amerikaanse actrice Zendaya was gisteravond aanwezig bij de Critcs' Choice Awards in Santa Monica, California. Het 23-jarige talent was genomineerd in de categorie 'Beste Actrice' voor haar rol in de hitserie Euphoria. Zendaya maakte haar entree op het met sterren bezaaide event in een show stopping look, rechtstreeks van de catwalk. Volledig gehuld in een hot pink outfit stal Zendaya de show, die een moderne variant van de iconische naked dress toont.

Zendaya in Tom Ford bustier

Zendaya's futuristische look bestaat uit een vloerlange rok gecombineerd met een metallic bustier, en is afkomstig uit de Lente/Zomer 2020 collectie van Tom Ford. Zijn collectie zat vol met opvallende neon-kleuren (tevens een trend voor aankomend seizoen). In Zendaya's zuurstokroze look is het vooral haar metallic bustier die de show steelt. Deze voorgevormde, asymmetrische top wordt afgewerkt met een col-element en wordt vast gemaakt met bandjes langs de rug. Hoewel een naked dress vaak wordt geassocieerd met transparante materialen, geeft deze bustier die de vorm van haar borsten volgt, een moderne twist aan de iconische stijl.

25th Annual Critics' Choice Awards - Arrivals
George PimentelGetty Images

Het opvallende bustier van de actrice werd speciaal op haar lichaam gegoten, zo vertelt Zendaya tegenover ET Online. "Ik zag het ontwerp op de catwalk en vond het heel speciaal omdat ze mijn eigen lichaam konden scannen en vormen zodat het perfect bij mij past, wat natuurlijk super cool is," legt Zendaya uit. "Het was een zeer wetenschappelijke technische situatie, dus is het echt een one-of-a-kind ontwerp."

Fashion model, Fashion show, Fashion, Clothing, Runway, Haute couture, Fashion design, Dress, Shoulder, Pink,
Tom Ford Lente/Zomer 2020
Imaxtree

Borstvormige bustiers

Zendaya's stylist, Law Roach stelt via Instagram dat de Tom Ford-top een eerbetoon is aan de vintage borstvormige bustiers van ontwerpers als Yves Saint Laurent en Issey Miyake - en noemde Zendaya een ware "warrior woman" in haar metallic roze look. Om haar outfit volledig in stijl af te maken koos de actrice tevens voor roze oogschaduw, nagels en schoenen, met haar lange haar ingevlochten dat elegant langs haar schouders viel. De krijgerachtige creatie is hetzelfde ontwerp dat eerder door Gwyneth Paltrow werd gedragen op de gloednieuwe cover van het nieuwste nummer van Harper's Bazaar.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Naked dress

Naked-dressing is al jarenlang een ding, dat vooral groot werd gemaakt door een jonge Naomi Campbell en Kate Moss in de jaren ’90 (met die ene transparante slipdress), en Carrie Bradshaw die het item droeg terwijl ze op een van de eerste dates ging met Mr. Big. Het tonen van een beetje huid werd in de loop der jaren op verschillende manieren vorm gegeven, waaraan Zendaya nu een nieuwe optie toevoegt met haar onthullende metallic bustier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion