De sexy cardigan-trend krijgt nieuwe, nóg minder verhullende vormen op de catwalk van Jacquemus

De ontwerper komt met een nóg sexier ontwerp, de sexy cardigan 2.0

nieuwe-variant-sexy-cardigan-jacquemus
Peter WhiteGetty Images

Zaterdagavond presenteerde het Franse modehuis Jacquemus de nieuwe Herfst/Winter 2020 collectie. De oprichter en ontwerper van het modehuis Simon Porte Jacquemus stuurde de modellen de catwalk op in ontwerpen die vol zaten met referenties naar de jaren '90 - vandaar de titel voor zijn collectie L'Annee 97. Naast korte jurken en wijde broeken viel één item bijzonder in het oog dat een nieuwe versie lijkt te zijn van de sexy cardigan-trend.

Jacquemus Herfst/Winter 2020 collectie

Het item zoals we hem kennen maakte een verschijning op de catwalk, maar dan in de vorm van mini en cropped exemplaren. "Dit is geen kunsttentoonstelling. Ik verkoop kleding, dus het ging over de dingen die minimaal en moeiteloos zijn, zoals een jurk die mensen kunnen dragen naar een bruiloft en een paar keer daarna," vertelt Jacquemus backstage bij zijn show. De meest bekende modellen du jour als Bella en Gigi Hadid, Adut Akech, Doutzen Kroes en Mica Argañaraz, bestormden de catwalk in de nieuwe ontwerpen die allen uit neutrale kleuren bestonden. De collectie zat vol referenties naar de jaren negentig; van laaghangende broeken waar boxershorts bovenuit staken tot hoofdkapjes en grote hoops.

Jacquemus : Runway - Paris Fashion Week - Menswear F/W 2020-2021
Victor VIRGILEGetty Images

Hoewel Jacquemus' nieuwe collectie vol zit met sexy ontwerpen, zijn de meeste items gemaakt van misschien wel een van de meest unsexy stoffen ooit; namelijk linnen. "Ik was zeven toen ik een rok van een gordijn voor mijn moeder maakte. Ze droeg 'm altijd toen ze me naar school bracht." De linnen kokerrok aan het begin van de show was daar een persoonlijk aandenken aan, en de reden dat de stof een anker werd voor de collectie.

Fashion, Street fashion, Clothing, Fashion show, Fashion model, Fashion design, Jeans, Trousers, Outerwear, Runway,
Getty Images

Sexy Cardigan 2.0

De ontwerper toont de sexy cardigan in zijn nieuwste collectie op een vernieuwende manier. Laetitia Casta, het Franse supermodel dat bekendstaat als de couture-bruid van Yves Saint Laurent in de jaren negentig, opende de show in de grijze linnen kokerrok gecombineerd met een gebreid bralette-vormig vestje, dat de mini-versie lijkt te zijn van de sexy-cardigan trend die afgelopen jaar hoogtij vierde. Zo werd actrice Katie Holmes destijds gespot in een kasjmier beha met daarover een half-dichtgeknoopte cardigan, waarna supermodellen als Bella Hadid en Kaia Gerber de trend snel omarmden op hun eigen manier.

Jacquemus : Runway - Paris Fashion Week - Menswear F/W 2020-2021
Victor VIRGILEGetty Images

Ook Nederlands model Jill Kortleve droeg tijdens de show een variant op de sexy cardigan 2.0, in de vorm van een crop-top vestje en het Nederlandse model Birgit Kos was gehuld in een nóg kleinere variant met daaronder een wollen beha. Shop hier alvast de oorspronkelijke ontwerpen van de sexy cardigan, in afwachting op mini-variant van de trend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion