Copenhagen Fashion Week voert nieuwe eisen in om duurzaamheid te bevorderen

Yay voor Kopenhagen!

Street style tijdens Fashion Week
Christian VierigGetty Images

Er is een belangrijke ontwikkeling gaande in de modeindustrie. Steeds meer modemerken en -organisaties streven naar een duurzame toekomst. Stockholm Fashion Week werd vorig jaar gecanceld vanwege het gebrek aan duurzaamheid, H&M test een kledingverhuurservice en er wordt volop gediscussieerd over het effect van online shoppen op het milieu. Copenhagen Fashion Week is ook goed bezig: de organisatie van de Deense Fashion Week heeft zojuist hun Duurzaamheid Actieplan voor 2020 tot 2022 onthuld en er gaan nogal wat (broodnodige!) veranderingen plaatsvinden.

Sustainability Action Plan

Vanaf 2023 moeten alle merken die zich aanmelden voor Copenhagen Fashion Week voldoen aan de minimale duurzaamheidseisen. Voldoen ze niet aan ten minste 17 van die eisen, dan mogen ze niet meedoen met de Fashion Week in Kopenhagen.

Duurzame eisen kleding

Een paar eisen zijn: de merken mogen hun niet-verkochte kleding niet vernietigen; ten minste 50 procent van de materialen in alle collecties moeten bestaan uit organische, gerecyclede of 'upcyclede' (producten die vaak als 'afval' gezien worden die opnieuw gebruikt worden) textiel; alle verpakkingen moeten duurzaam zijn; de extra bekleding voor de modeshow moet zero-waste zijn.

Effecten klimaatverandering

"We moeten allemaal iets veranderen aan de manier waarop we handelen," benadrukt Cecilie Thorsmark, de CEO van Copenhagen Fashion Week. "We moeten in minder dan een decennium de verwoestende effecten van klimaatverandering op de planeet en de mensen afweren, en we merken nu al de rampzalige gevolgen ervan. Om het simpel te zeggen: de huidige gang van zaken kan niet langer."

Duurzame mode

"Door de urgentie van de situatie waarin we zitten geloof ik dat we niet langer kunnen hopen dat er vanzelf vooruitgang gaat komen," gaat Thorsmark verder. "Het actieplan en de duurzaamheidseisen weerspiegelen mijn eigen overtuiging dat we ambitieuze doelen nodig hebben om Copenhagen Fashion Week's invloed en impact op de industrie zo groot mogelijk te maken."

Hear, hear! Wil je zelf iets doen om de duurzaamheid van de mode-industrie te bevorderen? We tippen onze favoriete zero waste adressen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion