Deze tas van By Far is het meest geliefde item onder streetstyle sterren en modellen

'It's not a bag, it's a baguette'

Street Style : Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020 : Day Nine
Getty Images

Ondanks het sombere en vochtige weer van de afgelopen week, kunt je altijd rekenen op streetstyle sterren voor inspirerende looks. Favorieten van het moment als modellen Bella Hadid en Kaia Gerber verschijnen met regelmaat in casual maar stijlvolle looks, net als Kendall Jenner en Gigi Hadid. Hoewel ze allen een eigen stijl hebben en daarmee hun eigen twist geven aan de kledingstukken die ze dragen, is er één item dat de streetstyle sterren telkens in hun looks gemeen hebben; een tas van het cult-label By Far.

90's tassentrend

De wereld van de nineties en naughties streetstyle ondergaat momenteel een heropleving, waardoor kledingstukken als de haltertop en de leren jas gecombineerd met accessoires als de haarklem en de mini transparante zonnebril meermaals een verschijning maken in de look van verschillende streetstyle sterren. Een specifiek item dat de potentie heeft een look volledig te transformeren tot een stijlvolle nineties throwback, is de mini-tas geïnspireerd op het ultieme ontwerp van de jaren '90; de baguette.

Clothing, Fashion, Street fashion, Yellow, Jeans, Outerwear, Snapshot, Jacket, Blazer, Denim,
Bella Hadid met de Mara tas
Getty Images

De tas vierde hoogtij in het daadwerkelijke tijdperk aan de schouders van Sex and the City's iconische personage Carrie Bradshaw, waardoor de tas een eigen leven ging leiden. Nadat Carrie in een aflevering werd beroofd en haar tas moest afgeven, sprak ze de inmiddels beroemde zin uit: "It's not a bag, it's a baguette". Geen wonder dat het label By Far inspeelt op de cult favoriet en de tas namen geeft van de meest kenmerkende figuren uit het tijdperk. Zo heet een ontwerp Rachel - afgeleid van Jennifer Anistons iconische personage uit de hitserie Friends - en heeft een andere stijl de naam Uma - geïnspireerd op de gelijknamige actrice.

Celebrity Sightings: September 20 - Milan Fashion Week Spring/Summer 2020
Kendall Jenner met de ’Uma’ tas
Getty Images

By Far

Het modemerk waar het hier om draait is By Far, opgericht door zussen Sabina en Valentina, en hun beste vriend Denitsa in Australië. Sinds het merk in 2016 gelanceerd werd, werden al snel de meest bekende modellen en celebs fan. Zo lopen onder meer Kaia Gerber, Bella Hadid en Kendall Jenner weg met de it-bags als de Rachel, Uma en Mini.

BuzzFoto Celebrity Sightings In New York - September 05, 2018
Bella Hadid met de ’Rachel’ tas
Getty Images

'Geïnspireerd door de late jaren 80, 90 en begin 2000, voelen de tassen stijlvol en modern aan, maar tegelijk ook super comfortabel en bedoeld om dag in dag uit te worden gedragen' aldus het merk. Laat deze streetstyle sterren je inspiratie geven voor het afmaken van je eigen nineties-geïnspireerde look, door middel van de iconische baguette tas.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion