De nieuwe New York Fashion Week trend? Capes

Om de inner superheldin in jezelf naar buiten te laten komen

Brandon Maxwell herfst/winter 2020 show tijdens New York Fashion Week.
Getty Images

New York Fashion Week is ondertussen weer in volle gang waar verschillende modehuizen hun nieuwste collectie tonen voor het aankomende najaar. Nieuwe trends worden langzaam zichtbaar en lopen als een rode draad door de verschillende shows. Een van de meest opvallende items dat telkens terugkeert op de catwalk is tevens het perfecte accessoire voor de moderne superheldin. Ja, we hebben het hier inderdaad over daadwerkelijke capes.

Carolina Herrera, Herfst/Winter 2020 show. 
Carolina Herrera, Herfst/Winter 2020
Getty Images

Capes tijdens New York Fashion Week

Wie wil er wanneer je over straat loopt nou niet een enorme hoeveelheid golvende stof achter zich hebben zwieren? Voor een waar statement volgend seizoen is daar de cape; een lang en volumineus ontwerp dat ons gelijk mee terugneemt naar alle superhero films. Dit seizoen kiezen ontwerpers ervoor hun modellen als ware moderne superheldinnen over de catwalk te sturen. Modehuizen van Brandon Maxwell en Carolina Herrera tot Jason Wu gaven hun nieuwe ontwerpen een dramatische touch met het vloerlange kledingaccessoire.

Jason Wu herfst/winter 2020 show tijdens New York Fashion Week. 
Jason Wu, Herfst/Winter 2020
Getty Images

Vergeet dus de basic jas, want volgend seizoen zullen capes en de iets kleinere formaten in de vorm van poncho's het straatbeeld bepalen. Vooral de oversized volumineuze silhouetten worden de volgende it-jas als het aan deze modehuizen ligt. Zoals getoond door de verschillende ontwerpers zal er volgend seizoen een cape voor iedereen zijn, van moderne elegante ontwerpen zoals gespot bij Carolina Herrera, een stijlvolle satijnen cape à la Batman van Brandon Maxwell of experimenteer met een gebreide poncho zoals gezien bij Zimmermann.

Little Women film.
Little Women

'Little Women'

De trend doet zich plotseling veel voor, terwijl de film Little Women de afgelopen maanden de aandacht trok van velen. Het kan bijna geen toeval zijn dat capes - iets wat we normaal gesproken nauwelijks zien op de catwalk - opeens een comeback maken in dezelfde tijd als het uitkomen van deze film. Die ene specifieke scène uit Little Women, waar de zussen arm in arm wandelen in wollen capes over lange jurken, toont wat we nu terugzien in de vele herfstcollecties op de catwalk. De film won ook niet voor niets de Oscar voor beste kostuums, en nu wordt duidelijk dat de geest en de stijl van de zusjes March ook buiten de film voortleeft.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion