Burberry geeft een moderne twist aan de klassieke trenchcoat in nieuwe show

Waaronder een trench-meets-puffer-jacket

Burberry toont vernieuwende variatie op de trenchcoat tijdens Londen Fashion Week.
Getty Images

Gisteravond kwam London Fashion Week tot een einde met de show van misschien wel een van de meest bekende Britse modehuizen; Burberry. De creative director van het label Riccardo Tisci behield de traditionele kenmerkende stijl van het modehuis in de nieuwe collectie - zoals de klassieke ruiten en trenchcoats - maar toonde het met een moderne en hedendaagste twist gedragen door modellen als Bella Hadid en Kendall Jenner. Vooral de trenchcoats kregen een opvallende hedendaagse upgrade.

Burberry's moderne trenchcoats

Maandagavond werd de gloednieuwe Herfst/Winter 2020 collectie getoond van Burberry, in het expositiecentrum Olympia National in Londen. Models of the moment als Gigi en Bella Hadid, Ugbad Abdi, Kendall Jenner en Joan Smalls bestormden de, met spiegels bedekte catwalk, in de nieuwst ontwerpen, die bestonden uit zowel mannen als vrouwenitems. Vooral de trenchcoats sprongen in het oog tijdens de show, die een moderne make-over zijn ondergaan.

Puffer trenchcoats en moderne ruiten

Zowel mannelijke als vrouwelijke modellen verschenen op de catwalk in een wel heel opvallende variatie op de klassieke trenchcoat. Een soort hybride ontwerp van een moderne puffercoat en een stijlvolle trenchcoat maakte een verschijning. Een interessant ontwerp dat het contrast toont tussen twee van de meest gewilde jasontwerpen van het moment.

Burberry puffer trenchcoat getoond tijdens London Fashion Week.
Getty Images

Niets is zo herkenbaar aan Burberry als het beige ruiten patroon. De traditionele Burberry-ruit - die werd gespot bij model Ugbad Abdi - kreeg deze modeweek een moderne upgrade, die volledig passend voelt voor deze tijd. Het nieuwe grafische ontwerp van de kenmerkende print bestaat uit verschillende fijne lijnen in verschillende beige-tinten. Daarbij werden verschillende ruit-patronen met elkaar gecombineerd, wat resulteert in een vernieuwende trench-stijl.

Zien: hoogtepunten uit de Burberry-show

Satijnen trenchcoat en cape variant

Onder de opvallende looks uit de collectie zat tevens een crèmekleurige satijnen trenchjas. Gedragen door model Chai Maximus is deze minimalistische maar zeer stijlvolle jas een modern alternatief op de klassieke trench.

Burberry collectie wordt getoond tijdens Londen Fashion Week.
Getty Images

Tot slot presenteerde het Britse modehuis een ontwerp dat volledig past binnen de cape-trend die we eerder signaleerden tijdens New York Fashion Week. Tisci combineerde de kenmerkende trenchcoat van het modehuis met een cape-ontwerp, waarbij in de mouwen van de jas een doorgang werd toegevoegd om zo een volumineus cape-effect te creëeren.

Burberry Herfst/Winter show tijdens London Fashion Week.
Getty Images

Riccardo Tisci voor Burberry

In de vier seizoenen sinds zijn aantreden bij Burberry heeft Tisci verschillende grote veranderingen binnen het modehuis doorgevoerd. Zo veranderde hij het logo van het label van klassiek naar modern, refereerde hij naar de Britse punk- en ravecultuur binnen zijn nieuwe collecties, die variëren van klassieke avondkleding tot streetwearitems en extravagante jassen. Ook deze collectie sluit volledig aan bij de vernieuwende stijl van de ontwerper, waar moderne variaties op een van de meest kenmerkende en klassieke items van het modehuis werden gepresenteerd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion