Nederlands model Jill Kortleve schrijft geschiedenis als eerste 'plussize' model bij een Fendi-show

Ze verscheen gisteravond in de show tijdens Milan Fashion Week

Jill Kortleve op de catwalk tijdens de Fendi herfst/winter 2020 show.
Getty Images

Milaan Fashion Week is ondertussen in volle gang waar de grootste modehuizen hun nieuwste collecties voor het aankomende herfst/winter seizoen tonen. Nederlands model Jill Kortleve schreef eerder al geschiedenis als het eerste curvy model voor Zara, en deed dit gisteravond opnieuw toen ze als eerste "plussize" model ooit een show van Italiaans modehuis Fendi liep.

Jill Kortleve loopt Fendi-show

Gisteravond werd de derde dag van Milan Fashion Week afgesloten met de presentatie van de nieuwe Herfst/Winter 2020 collectie van Fendi. Het Italiaanse modehuis organiseerde een met sterren bezaaide show die in het teken stond van inclusiviteit. Nederlands model Jill Kortleve en het Amerikaanse model Paloma Elsesser schreven tijdens de show beide geschiedenis als de eerste 'plussize' modellen ooit die onderdeel waren van een Fendi-show. Na te hebben gelopen in de shows van onder anderen Michael Kors in New York en Jacquemus in Parijs, is dit Jills eerste show ooit tijdens Milan Fashion Week waarbij ze gelijk een bijzonder en belangrijk statement weerspiegelt.

Het artikel gaat verder onder de video.

Zien: Karl Lagerfelds aan het werk bij Fendi

Op de vraag of Silvia Fendi het een bevrijdend idee vond om de traditionele sample-size los te laten voor deze show, antwoordt de ontwerpster volmondig, zo meldt Vogue.com: "Natuurlijk! Vooral omdat ook ik niet een prototype van die maten ben. Dus het geeft me vrijheid om deze kleding op een andere manier, in verschillende maten, te portretteren."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Fendi Herfst/Winter 2020-show

Naast dat het een inclusieve show op het gebied van verschillende vormen en maten was, liepen er ook modellen van verschillende leeftijden op de catwalk. Enkele relatief 'oudere' modellen werden vertegenwoordigd door iconen als Karen Elson, Carolyn Murphy en Jacquetta Wheeler. De show vond exact één jaar en één dag na het overlijden van Karl Lagerfeld plaats, die van 1968 tot 2019 mede hoofdontwerper was van het Italiaanse modehuis, samen met Silvia Venturini Fendi. Silvia Fendi maakte deze nieuwe collectie die moderne varianten van de populaire leren trenchcoats bevatte, net zoals lange jurken en tops met de geliefde volumineuze pofmouwen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion