Romee Strijd maakt zeldzame verschijning op Moschino-catwalk als moderne Marie Antoinette

Het Nederlandse model was bijna onherkenbaar

Romee Strijd tijdens de Revolve Awards in Los Angeles.
Phillip FaraoneGetty Images

Milan Fashion Week blijkt een modeweek te zijn waar Nederlandse modellen hoogtij vieren. Na Jill Kortleves debuut op de Italiaanse modeweek bij een inclusieve Fendi-show, stelen Nederlandse modellen tevens de show bij Moschino. Daar maakte het Nederlands model Romee Strijd een zeldzame verschijning op de catwalk, iets wat het topmodel nog maar zelden doet. Romee werd voor de Herfst/Winter show van het merk volledig omgetoverd tot een moderne Marie Antoinette, in een van de meest opvallende looks die we tot nu toe op de catwalk zagen.

Romee Strijd bij Moschino

Moschino staat erom bekend tijdens fashion week buitengewoon opvallende shows neer te zetten. Ook de presentatie van de nieuwe najaarscollectie was daar geen uitzondering op. Moschino's creative director Jeremy Scott combineerde de traditionele volumineuze hoepeljurken van het icoon uit de Franse revolutie met het meest kenmerkende kledingstuk uit de radicale jaren zestig - de minirok. De korsetjurken kregen een moderne upgrade door het gebruik van denim en PVC, en zelfs hoodie-achtige elementen. Alle looks werden - uiteraard - verfraaid met parels en gouden details. Zo droeg ook Romee Strijd een extravagante blauwe mini-jurk terwijl ze over de catwalk liep.

Moschino - Runway - Milan Fashion Week Fall/Winter 2020-2021
Pietro S. D'ApranoGetty Images

Bij de opvallende ontwerpen combineerde Scott een nóg opvallender kapsel; het traditionele opgestoken haar dat zo kenmerkend is voor Marie Antoinette, maar dan duizend keer groter en kleurrijker. De show was een theatraal eerbetoon aan Marie Antoinette's wonderbaarlijke garderobe, gevuld met weelderige jurken, gemaakt van fluweel en afgewerkt met parels. Elke look die op de catwalk verscheen leek nog grootser en extravaganter dan de vorige.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Moschino Herfst/Winter 2020

De nieuwe Herfst/Winter collectie van het Italiaanse modehuis was een verbeelding van een moderne Franse revolutie, en dat is niet geheel ontoevallig. In een interview met Vogue.com stelt Scott dat we ons op dit moment op net zo'n belangrijk kantelpunt in de geschiedenis bevinden als ruim tweehonderd jaar geleden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"Als we denken aan de jaren 1780 en wat er vandaag de dag wereldwijd gebeurt, zijn er veel overeenkomsten. De protesten in Hong Kong tegen een onderdrukkende regering, protesten in Chili tegen een stijging van de metrotarieven. En het mag duidelijk zijn dat mijn thuisland zich in eenzelfde positie bevindt, nu de Brexit is ingegaan. Er gebeurt momenteel ontzettend veel."

Ook zien: Moschino's Herfst/Winter 2019 campagne-video


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion