Yolanda Hadid loopt Off-White show samen met Gigi en Bella

Het Nederlandse model maakt een spectaculaire comeback

Yolanda Hadid met Gigi en Bella Hadid tijdens de Off-White show in Parijs.
Getty Images

Paris Fashion Week is in volle gang en de vierde dag werd afgesloten door de show van Off-White. Ontwerper Virgil Abloh koos voor de presentatie van zijn nieuwe Herfst/Winter 2020 collectie voor een opvallende modellen line-up. Naast twee van de meest gewilde modellen van het moment Bella en Gigi Hadid, liep ook hun moeder Yolanda Hadid de show voor het modehuis. Het voormalige Nederlandse model maakte haar comeback op de catwalk met zowat haar hele familie.

Yolanda Hadid loopt Off-White show

Gevestigd in een futuristische set, opende Bella Hadid de Off-White show in een enorme zwarte jurk met bijpassende jas. Enkele looks later kwam daar opeens haar moeder Yolanda tevoorschijn, tot grote verbazing van het publiek. Ze verscheen in een met graffiti bekladde blazer gecombineerd met een donkerblauwe flared pantalon en een grote tas onder haar arm. De look werd afgemaakt met een grove zwarte ketting om haar hals, een puntige zonnebril en ijzeren oorbellen die iets weg hadden van handschroevendraaiers. Dochter Gigi sloot de show in een volumineuze witte jurk, die voor de helft bestond uit een blauwe regenjas.

Yolanda Hadid loopt de Off-White Herfst/Winter 2020 show in Parijs. 
Yolanda Hadid loopt de Off-White Herfst/Winter 2020 show
Getty Images

Virgil Abloh

Creative director Virgil Abloh vertelt in een interview met Vogue.com dat de drie vrouwen zijn ultieme muzes vormen: "Off-White is mijn dagboek, het is mijn manier om te uiten wat ik zie en wat ik belangrijk vind. Er bestaat geen betere muze dan een hele familie, in de vorm van hen drie als familie én modellen. Ik wilde dat dat de boodschap van de show zou zijn." Abloh stuurde een bericht naar Gigi en Bella dat hij met alle drie de Hadid's wilde samenwerken voor zijn show. "We dachten in eerste instantie dat het om Anwar ging!", stelde Bella. "Het was geweldig om met haar de show te lopen. En vooral heel bijzonder omdat zij altijd degene was die ons tips gaf."

Yolanda Hadid model

De Hadid-zusjes zijn bekende gezichten tijdens de modeweken, en al helemaal bij Off-White waar ze zowat in elke show meelopen. Nu hun moeder ook de catwalk van het cult-streetstylemerk heeft bewandeld lijkt de cirkel rond. Yolanda reisde in de jaren '80 van Nederland naar Amerika waar ze tekende bij het agentschap Ford Models en jarenlang een succesvolle modellencarrière had.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Haar verschijning op de catwalk van Off-White is haar eerste show sinds vijfendertig jaar. Of dit betekent dat moeder Hadid daadwerkelijk terugkeert in de modewereld is nog de vraag, maar wellicht dat de volgende show ook broertje Anwar meeloopt?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion