Zien: Bella Hadid sluit show Vivienne Westwood in semi-transparante bruidsjurk

Say yes to the free-the-nipple-wedding-dress

Bella Hadid in Vivienne Westwood
Peter WhiteGetty Images

De verschijning van Bella Hadid als achttiende-eeuwse bruid tijdens de show van Vivienne Westwood en Andreas Kronthaler als onderdeel van Paris Fashion Week vorig jaar zit nog vers in ons geheugen, maar inmiddels heeft het topmodel opnieuw de show van de modeontwerper en haar partner mogen sluiten in een uitzonderlijke bruidsjurk. Waar de jurk van Bella ons vorig jaar mee terug in de tijd nam, verscheen ze zaterdag in een uiterst modern en onconventioneel bruidsontwerp.

Bella Hadid als bruid

Zo draagt Bella niet alleen een riem met een zwaard eraan om haar middel, maar schijnt de jurk ook semi door, waardoor duidelijk te zien is dat het model geen beha onder de jurk draagt. Hiermee spelen de ontwerpers overduidelijk in op de inmiddels welbekende free the nipple-beweging, een beweging gericht op gendergelijkheid als het aankomt op het blote bovenlijf, dat wanneer het vrouwelijke vormen aanneemt veelal gecensureerd wordt.

Bella Hadid in Vivienne Westwood
Peter WhiteGetty Images

Waarom Kronthaler en Westwood, die er om bekend staan vaker maatschappelijke thema's aan de kaak te stellen, voor het onconventionele ontwerp kozen? "Hoe je eruitziet en hoe je je kleedt is een krachtige manier om te laten zien waar je voor staat", lichtte Kronthaler na afloop van de show backstage toe aan de Britse Vogue. "Daar moeten we gebruik van maken. En dat is waar de show over ging: dressing up."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion