Glamour's editors over de allergrootste fashionweekblunders

Vol op je kont bij Gucci, het zal je maar gebeuren

Fashion, Street fashion, Architecture, Photography, Suit, Eyewear, Tourism, Jeans, Vacation, Fashion design,
Renwe Jules

Glamour’s modeteam vloog ook dit jaar naar New York, Londen, Milaan en Parijs om de internationale modeweken te verslaan. En ja, dat is net zo geweldig als het lijkt, al gaat er ook weleens iets mis. Drie editors blikken terug op hun grootste Fashion Week-bloopers.

Fashion faux pas

Anke de Jong

“In de showroom van Gucci voelde ik me even op de top van de wereld. Ik had net alle catwalk-looks van de fall/winter '2018- collectie mogen aanraken en het babydraakje uit de show in het echt gezien. Ik had zelfs het veelbesproken hoofd vast mogen houden. Mijn dag kon niet meer stuk. Dacht ik. Voordat we weggingen, moest ik nog even naar de wc. Saskia en ik werden er heel officieel door een beveiliger naartoe geleid. We waren honderduit aan het praten over alle mooie ontwerpen die we hadden gezien, toen ik ineens mijn hakjes voelde wegslippen over die spekgladde marmeren vloer. Voordat ik het wist, gleed ik keihard onderuit. Voor het oog van allerlei hoge piefen bij Gucci en internationale modecollega’s. Ik kon wel door de grond zakken. Saskia trok me meteen omhoog en de beveiliger keek gelukkig discreet opzij. Ik wilde eigenlijk even ergens gaan zitten om bij te komen van die harde en best pijnlijke val, maar ik dacht alleen maar: Ik. Moet. Hier. Weg. De eerste paar uur heb ik me intens geschaamd, maar daarna werd het toch wel grappig. Vol op je kont bij Gucci, het zal je maar gebeuren. Godzijdank was het in de showroom en niet bij de show zelf.”

Esmeralda Schipper-Zijp

“Toen ik fashion assistant was regelde ik alles voor het modeteam tijdens Fashion Week. Denk aan showkaarten aan, hotels, vluchten en vervoer. Herfst-winter 2018 was de eerste keer dat ik in charge was, dus wilde ik dat alles tot in de puntjes geregeld zou zijn. Ik dacht dat alles tiptop in orde was, totdat ik om 06.00 uur ’s ochtends wakker schoot en me realiseerde dat ik de chauffeur in Milaan de verkeerde dag had geboekt. Mijn man Jordy, die in de gezondheidszorg werkt en in wiens ogen dit een pietluttigheid is, keek me vol onbegrip aan. Terwijl Saskia en Anke in het vliegtuig zaten, heb ik half Milaan afgebeld om de laatste vrije taxi te regelen. Later heb ik mijn ‘fout’ ruimschoots goedgemaakt. Ik ben matties met de PR van Miu Miu en wist maar liefst twee kaarten te regelen voor hun super-exclusieve show.”

Zien: Nog even terugblikken op de highlights van afgelopen fashion week

Saskia van Langevelde

“Na een lange Fashion Week-dag in Milaan hadden Anke, ‘Vogue’-collega Gijsje en ik geen zin meer om uitgebreid te dineren. Dus besloten we om de hoek in onze joggingpakken snel een hapje te gaan eten. Anke wist nog wel een leuke tent waar je hartjesvormige pizza’s kunt eten. We waren er voor Italiaanse begrippen veel te vroeg (lees: acht uur ’s avonds). Bovendien had ik het koud, dus hield ik mijn grote gewatteerde jas aan en mijn muts op. Dat kan hier wel, dacht ik, in dit foute restaurant met TL-licht en aquariums. Maar langzaam werd het toch wel heel druk en kwamen er allerlei belangrijk uitziende mensen binnen. Toen de paparazzi begonnen te schreeuwen en we verblind werden door flitsen, realiseerden we ons dat we toch niet zomaar een restaurant waren binnengelopen. Ineens liep Bella Hadid naar binnen met model Luka Sabbat. Hij in een leren tuigje, zij in een zwarte top met sexy decolleté. En wij in ons huispak. Ik ben nog steeds bang dat er foto’s opduiken van Bella en Luka die een hartjespizza delen met ons op de achtergrond.”

Dit artikel verscheen eerder in Glamour. Tekst: Stephanie Broek

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion