Wil je hebben: onze duurzame favorieten uit de nieuwe collectie van H&M

Je shopt ze op 11 april met 20% korting!

Fashion, Fun, Leggings, Human, Fashion design, Event, Sitting, Design, Footwear, Black-and-white,
Merel Daantje

Duurzame mode van goede kwaliteit alleen weggelegd voor shoppers met een dikke portemonnee? Als het aan H&M ligt niet! En daarbij hoef je echt niet in te leveren op stijl.

H&M conscious-collectie

De modeketen heeft het hele jaar door conscious items te koop op alle afdelingen; 57% van alle materialen is gerecycled, biologisch of duurzaam geproduceerd. Bovendien is al het katoen bij H&M duurzamer. In de nieuwe collectie zitten ook items gemaakt van Tencel (dé hit in de modewereld) en gerecycled polyester.

Dit jaar doen we onze #bewustebuys voor het aankomende modeseizoen vanuit huis op de bank, in bed of vanaf het balkon. Hoog tijd dus om je kast eens flink onder handen te nemen. Misschien maak je een ander wel blij met jouw pre-loved items en je maak tegelijkertijd ook ruimte voor nieuwe pareltjes; items die lang meegaan, omdat ze tijdloos zijn en je er niet (snel) op uitgekeken raakt.

Gooi je kleding ook niet zomaar weg, maar bewaar alles nog eventjes tot de winkels weer open zijn en gebruik de roze vuilniszak om je oude kleding in te deponeren. In alle H&M-winkels staan namelijk recyclebakken waar je je kleding in kunt deponeren (alle soorten textiel zijn welkom, zelfs al is de boel hartstikke versleten), waarna alles wordt hergebruikt, als tweedehands wordt verkocht of wordt gerecycled, afhankelijk van hoe je oude items eruitzien. Jij ontvangt in ruil voor het inleveren van je (oude) kleding een H&M-kortingsbon, members ontvangen er zelfs twéé. Wedden dat je je (oude) kleding nooit meer weggooit!

Hoe duurzamer hoe beter

Jouw Glamour wordt gemaakt met liefde voor mens, dier en milieu. Logisch dat wij niet voor het achteloos aanschaffen en daarna rap weer weggooien van kleding zijn. Wist je dat we onze kleding gemiddeld zeven keer dragen, voor het op de vuilnisbelt belandt? Daarna scoren we weer nieuwe items.

Ook de Glamour-redactie vindt: hoe duurzamer, hoe beter. En dus trokken wij onze favorieten aan uit de nieuwste collectie van H&M en gingen op de foto. Tip: zet jouw favorieten alvast klaar in de H&M app of op H&M.com/nl en shop ze met National Glamour Day op 11 april met 20% korting.

Shop, shop, shop!

Wil je meer weten over de herkomst van de kleding van H&M? Op hm.com en in de app wordt bij elk kledingstuk uitgelegd waar het vandaan komt, wat de materialen zijn en hoe duurzaam het is. Dit maakt het alleen maar gemakkelijker om duurzamere keuzes te maken tijdens het shoppen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Fashion