Louis Vuitton opent gloednieuwe winkel in Amsterdam

Het Franse modehuis opent een boetiek die voor het eerst de gehele collectie bevat.

Louis Vuitton tas gespot tijdens Fashion Week.
Christian VierigGetty Images

Louis Vuitton opent een nieuwe winkel in ons land. Midden in het centrum van onze hoofdstad vestigt nieuwe LV-boetiek aan de iconische luxe P.C Hoofstraat 140. Dit is de eerste Louis Vuitton-winkel in Nederland waar de gehele collectie van het gevestigde Franse modehuis wordt aangeboden, en je voor even wordt ondergedompeld in de wereld van Louis Vuitton.

Louis Vuitton winkel Amsterdam

Voor de nieuwe winkel koos Louis Vuitton voor een historisch pand aan de iconische luxe winkelstraat van Amsterdam. Het modehuis had al een winkel in onze hoofdstad, maar verruilde haar originele vestiging voor deze nieuwe toplocatie, waardoor de winkelruimte van 251m2 naar 397m2 groeide. Hierdoor wordt voor het eerst in Nederland de gehele collectie van Louis Vuitton aangeboden voor zowel mannen en vrouwen.

Louis Vuitton nieuwe winkel in Amsterdam aan de P.C. Hooftstraat. 
Louis Vuittons nieuwe winkel aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.
Getty Images

Bovendien vind je er de populaire schoenen, accessoires, lederwaren, horloges en juwelen, parfums en een bijzondere collectie van Louis Vuittons Objects Nomades collectie. Dit is een exclusieve collectie van woon- en reisartikelen van het modehuis, die in 2012 werd opgezet en zich sindsdien ieder jaar uitbreidt.

De innovatieve stijl van Louis Vuitton komt terug in de nieuwe winkelomgeving, waar bij binnenkomst als eerste de opvallende façade in het oogsprint die is afgewerkt met glanzende glasblokken. Het pand werd ontworpen door de bekende Nederlandse architect Pierre Cuypers, die tevens verantwoordelijk was voor de bouw van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. De voorgevel van de nieuwe boetiek sluit aan bij de nieuwe esthetiek van het modehuis: licht, open en met een knipoog naar kunst. De benedenverdieping van de winkel bevat de herencollecties die worden getoond in een industriële omgeving, volledig in de stijl van Virgil Abloh.

Louis Vuitton Herfst/Winter 2020 show tijdens Paris Fashion Week. 
Getty Images

Louis Vuitton Herfst/Winter 2020-show

Dinsdagavond sloot Louis Vuitton Paris Fashion Week af met een spectaculaire show. De nieuwe Herfst/Winter 2020 collectie werd getoond in de vorm van een historisch kostuumdrama, met een koor van ruim tweehonderd man gehuld in kostuums uit verschillende tijdperken dat muziek zong op de achtergrond. De items uit de collectie waren het resultaat van crossovers tussen verschillende tijdsperiodes, van een barok biker jack tot moderne petticoats en een draagbare versie van de klassieke LV-trunk.

Zien: blik nog een keer terug op de finale van de Louis Vuitton H/W'20-show

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion