They did it again! H&M's elegante SS20 Conscious Exclusive-collectie is coming very soon

Laat je meevoeren op Le Train Bleu, de elegante slaaptrein uit de twenties

Sea, Long hair, Beauty, Sky, Summer, Ocean, Coast, Photography, Beach, Vacation,
H&M

National Glamour Day is just around the corner: op zaterdag 4 april kleurt Nederland (en België) wederom roze en shop je je #bewustebuys met 20% korting. In veel gevallen óók online. Natuurlijk is ook H&M van de partij. To get you in the shopping mood, lanceert het Zweedse modeketen 26 maart haar nieuwe Conscious Exclusive-collectie voor het voorjaar en de zomer.

De story telling SS20 collectie staat geheel in het teken van day to day glamour om ons zó met charmante en vrouwelijke creaties (riviera-strepen! ballistische silhouetten! delicate lintversieringen!) te verblijden. Ook nu zijn alle items gemaakt van duurzame materialen, zoals vegan leer, koffiedik en restafval van - ja echt - wijnproductie. En daar is het niet bijgebleven, want voor het eerst bevat de duurzame collectie van H&M denim dat is gemaakt van 100% ongeverfd biologisch katoen.

Die goeie ouwe tijd

Laat je door het Zweedse modeketen meevoeren op Le Train Bleu, de elegante slaaptrein die in de jaren twintig van Calais naar de Côte D'Azur reed, en ervaar de glamour van de Gouden Eeuw van treinreizen. Denk The Great Gatsby – ring a bell? Enfin, in die goeie ouwe tijd kleedde men zich (nog) voor gelegenheden. En nu is het jouw beurt! In déze duurzame day to day glamourlooks voel je je sowieso goed (en steel je de show). Wedden?

Natuurlijke kleurstoffen gemaakt van koffiedik, en biologisch katoen krijgen vorm in day to day jurken met een sprankje glam (de nachtblauwe jurk met ruffles is onze favoriet!) versus flamboyante avondjurken, extravagante off shoulder tops met ruches en statement blouses met verfraaide mouwen.

Photograph, Fashion, Leg, Summer, Human leg, Fun, Grass, Tree, Photography, Footwear,
H&M

"Het uitgangspunt voor SS20 was het idee van glamoureus, stressvrij reizen met de trein, met name Le Train Bleu. We voelden dat het wonderbaarlijk symbolisch was voor de magische reis van H&M als bedrijf naar circulariteit. We waren zo geïnspireerd door de decadente creatieven zoals Jean Cocteau en Pablo Picasso die rondhingen in Villa Santo Sospir, het mooie huis van Francine Weisweiller in Cap Ferrat. We wilden kleding ontwerpen die die zorgeloze tijd nabootste en die de komende jaren nog steeds poëtisch zal zijn - dat is voor ons de definitie van duurzaam design", zo stelt H&M ontwerpster Ella Soccorsi.

Baluster, Vacation, Leisure, Tourism,
H&M

De nieuwe Conscious Exclusive-collectie is vanaf 26 maart om 10.00 verkrijgbaar via de H&M webshop. Gevalletje: rethink your National Glamour Day buys, als je het ons vraagt...

H&M Conscious Collection

Ruim tien jaar geleden lanceerde H&M haar duurzame lijn Conscious Collection die ondertussen is uitgegroeid tot een standaard onderdeel van het merk. Met de focus op duurzaamheid is het doel van het Zweedse H&M zich elke collectie verder te ontwikkelen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion