Het paardenmeisje maakt een stijlvolle comeback tijdens de Herfst/Winter 2020 shows

Van paardrijlaarzen en caps tot suède jacks en rokjes

De Herfst/Winter 2020 collectie van Chanel tijdens Paris Fashion Week.
Getty Images

Iedereen kent ze wel of wellicht was (of ben) je er zelf een; het paardenmeisje. Naast het fan zijn van paarden (correctie; geen beesten maar edele dieren) zijn belangrijke kenmerken het hebben van een abonnement op de Penny, een kamer volgehangen met paardenposters en was je lievelingsplek de manege. Hoewel de paardenhype iets lijkt uit onze collectieve jeugd, is de modestijl van de dierenliefhebber springlevend. De catwalk zat vol referenties naar paarden en ruiters, waar het paardenmeisje een stijlvolle en moderne comeback maakte.

Paarden-trend

Als het gaat om op paarden-geïnspireerde mode, zien we dat western referenties plaats maken voor meer ruiter-achtige looks. Ontwerpers zoals Tory Burch en Brandon Maxwell ruilden cowboy boots en hoeden in voor slanke rijlaarzen en combineerde ze met stijlvolle, nauwaansluitende pakken. Zelfs daadwerkelijke paardrijcaps werden gespot op de catwalk, tijdens de shows van onder meer Chanel en Self Portrait.

Hermès Herfst/Winter 2020
Imaxtree
Self Portrait Herfst Winter 2020
Imaxtree

De stijl van vrouwen binnen de paardensport vormt op zichzelf een belangrijke trend van het aankomend herfst/winter seizoen. Terwijl een huis als Hermès bekend staat om een stijl gelieerd aan de sport, doken double-breasted rij-blazers, kniehoge leren laarzen en andere kledingstukken met een paardensportthema ook op bij modehuizen als Michael Kors en Victoria Beckham. Aan de hand van de traditionele uitrusting voor de paardensport, werden pakken in combinatie met kniehoge rijlaarzen het nieuwe uniform op de catwalk, net zoals suède jacks met franjes en leren rokken.

Brandon Maxwell Herfst/Winter 2020
Imaxtree
Victoria Beckham Herfst/Winter 2020 
Imaxtree

Paardenmeisje anno 2020

Het zijn dus niet alleen enkel items als rijlaarzen, suède riemen of horsebit details die een terugkeer maken op de catwalk, maar een volledige paardrij-look bestaande uit een aansluitende broeken die in laarzen zijn gestopt, gecombineerd met blazers met scherp maatwerk en leren accenten. Het is gepolijst, maar cool en gemakkelijk te dragen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Als je niet van de volledige outfit houdt, probeer dan een strak pak te combineren met een oversized blouse, of combineer de hoge leren laarzen met een spijkerbroek, zoals te zien is bij menig streetstyle ster als Pernille Teisbaek en modellen als Bella Hadid. Onder deze groep was eerder al het dragen van een pantalon in hoge leren laarzen een grote trend, die nauw aansluit bij de paarden-trend die zich nu ontwikkeld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion