Waarom Jacquemus-roze dé kleurtrend is die we juist nu kunnen gebruiken

Geef je look een kleurrijke update met deze on trend roze items

Jacquemus roze kleurtrend.
Jacquemus

Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis blijven en aan social distancing doen, kan het gevolg soms een vrij isolerend gevoel opleveren. Er zijn gelukkig tal van leuke dingen te doen om de tijd door te komen, één daarvan zijnde het scrollen langs shows van het afgelopen Lente/Zomer modeseizoen voor nieuwe inspiratie. Als er één show is die ons de zeer welkome afleiding kan bieden, is het wel de Lente/Zomer 2020 show van Frans modehuis Jacquemus, waar menig modeliefhebber (yours truly included) haar hart bij ophaalt. Ondanks dat de show vol met kleur zat, werd onze aandacht in het bijzonder getrokken door één specifieke kleur roze, die je stijl een welkome upgrade geeft.

'Coupe Soleil'

De Lente/Zomer 2020 show van Jacquemus markeerde tevens het tienjarig bestaan van het Franse modehuis. Om deze mijlpaal te vieren koos ontwerper Simon Porte Jacquemus ervoor om terug te keren naar zijn roots, het zonnige Zuid-Franse Provence. De zonovergoten lavendelvelen van het Zuid-Franse dorpje Valensole diende als achtergrond voor zijn jubileum spektakel, met naast it girls als Emily Ratajkowski en Jeanne Damas, ook zijn grootmoeder, tante en neefjes aan de frontrow. Zijn show droeg geheel toepasselijk de titel Le Coup de Soleil dat zich vertaalt als zonnesteek.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Jacquemus begon zijn label op zijn negentiende, en is sindsdien uitgegroeid tot de personificatie van de iconische Franse stijl met een moderne twist. Het modehuis is een ode aan zijn moeder die overleed in zijn tienerjaren, wiens meisjesnaam hij koos als naam voor zijn modehuis.

Jacquemus-roze

De show werd een kleurrijk spektakel. Modellen liepen over een knalroze catwalk, die dwars door de immense lavendelvelden was geplaatst. Dezelfde kleur van het roze tapijt kwam terug in meerdere looks, waaronder een die na zijn debuut op het netvlies van velen zou worden gebrand. Brits-Marokkaans model Nora Attal verscheen in een pistache-kleurige biker short en top, met daarover heen een oversized roze blazer.

De specifieke kleur is een soort kruising tussen hot pink en zachtroze, en was in verschillende elementen tijdens de show te aanschouwen. De kleur zat verwerkt in menig look uit de collectie en dook meermaals op in collecties van andere modehuizen. Ook eerder tijdens de Lente/Zomer 2019 shows werden flitsen van de felroze kleur opgevangen, gespot bij modehuizen als Kenzo, Salvatore Ferragamo en Gucci. Dit betekent dat het een trend is die we dus nu al kunnen toepassen.

Poëzie in je look

De kleur geeft je stijl een welkome fleurige upgrade, iets wat we in deze tijd wel kunnen gebruiken. Vooral in combinatie met de gedachte achter de show - het creëeren van een dromerige plek bijna zoals een ansichtkaart zo stelde de ontwerper eerder - brengt het de nodige afleiding en ruimte tot verlichting. Precies datgeen wat mode kan bereiken.

Voor een hot pink look à la Jacquemus kies je voor een roze oversized blazer, gecombineerd met een biker short en sandalen of muiltjes met een lage hak; vinkt je gelijk drie lente/zomertrends in één keer af. Kies je favoriete item in de levendige roze kleur hieronder, waarmee je een beetje poezië van Jacquemus' collectie kunt toevoegen aan je nieuwe dagelijkse lente looks.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion